Siis jälleen yksi blogi lisään tähän koko Suomen valloittaneeseen huumaan. Aion intoilla käsitöistä ja välillä vähän töistä. Osaan vähän kaikkea, enkä mitään kunnolla. Mutta rakastan erityisesti neulomista ja lukemista. Myös nypläys, virkkaus, ristipistot, kutominen ja kaikki mahdollinen kuuluvat alaani, ainakin kaikkea pitää kokeilla! Valitettavasti työnteko (ope) tuppaa pahanlaisesti häiritsemään käsitöiden nautinnollista harrastamista. Nurkista löytyykin lukemattomia keskeneräisiä töitä (johtuneeko myös lyhyestä pinnastani - kun opin jonkin mallin, kyllästyn). Mm. yksi kirjoneulepusero on ollut kesken 4½ vuotta... Nyt alan tietysti ottaa myös enemmän kuvia tekemistäni töistä. En vain ole mitenkään luova persoona, tarvitsen aina ohjeet töihini (paitsi villasukkiin ja lapasiin, niitä teen unissanikin kaikille tutuille). Joten en hirviästi osaa neuvoa, mutta jotain kuitenkin.

If someone's interested, I can chat about knitting or any other handicraft in English as well. Actually I'd love to do that!

21847.jpg

Tässä kuva kesällä aikaan saadusta kummipojan villatakista - suloisen pehmeä ja kivan vaihteleva pinta. Ei kyllästyttänyt juuri tuon vaihtelevuuden takia, ja lapsille on muutenkin kiva tehdä, kun ne (sekä lapset että työt) ovat niin pieniä! Ohje jostain kevään Modasta.

21822.jpg

Viime talven jostain Modasta aivan iiiiiiiihana pontso. Lanka oli sika kallista ja vaikeaa löytää, mutta nopea tehdä (neljässä osassa) ja aivan käsittämättömän ihana päällä. Pidän koko ajan...

21824.jpg

Kesäinen virkattu pusero. Iisi, vain ketjuja, pylväitä, kiinteitä. Liian pitkät hihat.

21826.jpg

Tuoreinta satoa. Eilen illalla valmistuneet Ailin lapasten ohjeella. http://www.ullaneule.net/0305/ohjeet_aili.html .Nämä uudet kirjava-värjätyt langat ovat kivoja, kun ne laittaa jonkin neutraalimman yksivärisen seuraan. Olen kokeillut valkoisen, harmaan ja mustan seurana.

21828.jpg

Viime talven innostus. Tove-langasta, pesukoneessa 40 asteessa huovutettu. Jättikokoinen. Tein myös valkoisen ja punaisen kavereilleni.