Vuodatuksen säätöjen takia seonnut postaus - uusintayritys!

Eilinen messuilu taisi ottaa kunnon päälle – nukuin kuin tukki reilut kymmenen tuntia! Ja tänään on aikaa "tuhlaantunut" löhöilyyn, siivouksen harkitsemiseen, suklaan mussuttamiseen, leivonnan aloittamisen pähkäilyyn (en ole siis vieläkään aloittanut mutta tämän jälkeen on pakko! Huomenna on kässäkerho ja minun vuoroni tuoda tarjottavaa.).

I slept over 10 hours! Today I\'ve been lazy….Something happened though. A rare light appeared. I had to take a pic and fast – it didn\'t linger.But beautiful. Definitely.

Harvinainen valoilmiö....

267286.jpg


Routa. Kyselit muutama postaus sitten tuosta Victorian Lace Today –kirjasta. En ole unohtanut sinua, vaan miettinyt miten parhaiten vastata.  Ensin tunnustus. Rakastan kirjoja (ihan yhtä paljon kuin lankoja), joten lähes tulkoon kirja kuin kirja saa minut onnelliseksi. Ei sentään mikä hyvänsä; sotakirjat ym. voisi lopettaa. Ja uudet kirjat ovat ihania. Ne tuoksuvat tietyllä tavalla, ja ovat jäykkiä ja puhtaita ja….no, uusia. Eniten tykkään kovakantisista, ne ovat jotenkin ylellisen tuntuisia…


Asiaan. Tämä kyseinen kirja ON ylellinen. Paksu, paksua paperia, aivan mielettömän upeita valokuvia (en mielelläni kuvaa kuvia kirjoista, koska silloin rikon tekijänoikeuksia – mutta myönnetään, on sitä tullut muutaman kerran tehtyä täällä blogissa, mutta toivottavasti olen silloin selkeästi ilmaissut, että kuva ei oikeastaan ole omani…). Kirjan lopussa jopa esitellään kuvauspaikat ja kerrotaan neljän aukeaman verran kuvausten ottamistarinaa… upein kuvin höystettynä.


Hyvän neulekirjan tavoin kirja esittelee myös perustekniikoita (joitakin minulle uusia), pitsineulekaavioiden anatomiaa, oikeaoppista pingotusta ja pitkälti pitsihuivien designia…. Itse huiveja suunnittelevalle tämä saattaisi olla hyvä.


Kirja perustuu vanhojen Viktorian aikaisten neulekirjojen ohjeille ja jutuille. Niitä esitellään varsin perusteellisesti – en ole vielä jaksanut lukea kaikkea… Ohjeitakin on aika paljon – pienistä kaulustyyppisistä (fichu?) valtaviin, pyöreitä, kaarevia, suorakulmioita. Käytetyt langat ovat enimmäkseen tosi ohuita ja minulle tuntemattomia. Joten nyt yritän vääntää yhtä Ohuesta Pirkasta… Alku oli hieman hankala, ohjeet eivät ehkä aukene noviisille. Lankani ei ehkä ole paras valinta, mutta luotan pingotuksen voimaan – taas. Mutta tykkään kirjasta, tosin en ehkä niiiiiiin hirvittävästi kuin A Gathering of Lace -kirjasta. Tosin tämä Viktoria-opus on sen tyyppinen, että se aukenee lukijalleen hitaammin, mutta säilyttää arvonsa vuosia.