Joulu on tulossa - himmeleissä on valot! Siis meidän pienen maalaiskaupunkimme kahdessa kiertoliittymässä on ns. himmelit, semmoiset jättikokoiset metallihökötykset, joka oikeastaan on kauhean rumat, mutta näin jouluaikaan, valoineen nätit.

Sain työkaverini huivin tehtyä. Suklaanruskea, kaverin toivomuksesta. Itse en pahemmin ruskeasta välitä.

21838.jpg

Tänään töistä tullessa postilaatikossa oli Postin pakettilappu. Piti tietysti välittömästi kurvata takaisin autolle ja postiin - ihan niinkuin huomenna ei olisi ehtinyt ;) Saaliina kaksi kirjaa Hobboksista. Ensimmäinen, jota kovasti odotin Sukkasillaan, kotimainen uutuus. Ihanat kovat kannet, sivut paksua hyvälaatuista paperia, mutta... Jotenkin kuitenkin hieman petyin. Oikolukija on ollut huolimaton, kirjoitusvirheitä on siis jonkin verran - toivottavasti ei kuitenkaan virheitä ohjeissa! Sukat ovat kauniita, ja alun opastus sukkien neulomisen maailmaan todella perinpohjainen. Ja opettava + jopa osoitteleva. Olen neulonut sukkia alta kouluikäisestä, kun mammani (=isän äiti) opetti. Minulle on tietysti kerinnyt tarttua se oma "oikea" tapa, joten... Hyviä neuvojahan kirjassa on, mutta joka käänteessä korostetaan, miten saadaan hieno sukka. Lainaus sivulta 25

"Ne eivät vedä eivätkä tuuppaa eivätkä pyöri jalassa. Ne eivät ole kittanat eivätkä liian isot mörvelöt. "

Eikö vähän vähemmän hieno kelpaa? Ajattelen tietysti omia kavereitani, joille neulominen harvinainen harrastus, ja neulontaa harrastetaan puoli vahingossa kerran viidessä vuodessa. Jos rima asetetaan näin korkealle, ei uskalla yrittää! Kirjassa on joka kuva sukista joihin on 

"mahdutettu kaikki mahdolliset virheet. Tämmöisiä mörvelöitä ei kai kukaan tosissaan tee...." 

Tervetuloa vaan minkä tahansa koulun käsityötunnille! Mutta kuviot ovat kauniita, samoin muutama hyvä vinkki sukansuihin (esim kierreraitaa en ole koskaan tehnyt), kaunis spiraalikavennus yms. Varmasti tulee käytettyä ohjeita, vaikka ehkä soveltaen. Osassa ohjeita ei myöskään lue, minkä kokoiselle jalalle on tarkoitettu, pitää kai päätellä kuvasta? Tässä omat omalla vanhalla tyylillä tekeillään olevat. Rakastan raitoja!

21839.jpg

Toinen pakettikirjani oli ihan sokkona valittu Knitting Marvelous Mittens. In English, mutta ei tuota vaikeuksia ja mitat onneksi sekä tuumina, että sentteinä. Kirjoneulekuvioita, joista tietysti omilla väreillä saa mieleisiä. Kauniita, tosin osa muistuttaa toisiaan aika paljon. Varmasti tulee toteutettua, ehkä myös lapasvaihtoon! Kirjasta löytyi myös ihana "rukous":

In Praise of Mittens

1. Mittens are knitting in its highest form; you create the fabric and shap it at the same time

2. They're small - materials aren't costly.

3. They're extremely portable - you can work on them anywhere.

4. You can complete a project quickly.

5. Though small, they are a most generous gift.

6. You can try new patterns and colors, gaining confidence before tackling a much lareger project.

7. They're an opportunity to display your talent all winter long.

8. When you give hand-knit mittens to family and friends, you're also showing them your concern for their comfort in a beautiful way.

9. They're fun to wear , whether you're making a snowman, shoveling snow, or walking the dog.

10. You can wear the same pair of mittens everyday, and unlike a shirt no one will ever accuse your of not changing your clothes.

Absolutely true!!! Onneksi huomenna voi neuloa töissä: ysit kirjoittavat aineen, ja illalla on taas vanhempainilta. Mutta pahus vieköön, ne aineet pitää myös tarkastaa = vie aikaa käsitöiltä!