Ilta ja yö meni pohtiessa (ei, sentään - liian hyvät unenlahjat....), mutta kyllä te kaikki ihanat kommentoijat olette oikeassa! Minä olen vain liian tottunut punaiseen ja vihreään, kirkkaisiin ja selkeisiin väreihin, ei tuo bolero enää niin pahalta näytä.... Beessi tai ruskea pusero alla voisi olla tosi hyvä, ongelma vain on, etten omista yhtään sellaista..... Tai yhden beessin ostetun neuleen, jossa on viininpunaisia ja valkoisia raitoja ja yhden beessi-valkoraidallisen hihattoman. Ja raidallisten kanssa tuo bolero ei taatusti sovi yhteen.

Yesterday evening and last night were spent pondering upon (oh no, I'm too good at sleeping...), but you, my dear readers are right! I'm just too used to red and green, bright and clean colours, that bolero doesn't look so bad any longer.... Beige or brown shirt underneath might look really good, the trouble being that I don't have any beige or brown shirts.... Or one knitted beige with burgundy and white stripes and one beige and whited striped sleeveless. And the bolero definitely wouldn't look good with anything striped.

No, nyt on työn alla kuitenkin jotain iiiiihan eri väristä! Lahjukseksi aion ja kyllä itsellekin voisi.... Langoissa olin aiemmin monipuolisempi ja ostin ja neuloin hyvinkin erilaisia värejä. Viime aikoina olen ollut kovin ykspuolinen joten kyllä tämä oli ihan terveellinen kokeilu.

Well, now I'm working on something totally differently coloured! Intended as a gift, but I'd love some for myself.... Earlier I used buy and knit more of different colours. Lately I've been too boring and on a single track of red and green. This has been a healthy experiment.

Eilisaamuinen saalis unohtui esitellä:
I forgot to present my yesterday mornings catch:

746750.jpg

Tarina taustalla. Serkkuni tykkää lakoista yli kaiken (minä tykkään huomattavasti enemmän mustikoista, vatuista ja puolukoista). Häntä on jo useamman vuoden hieman kismittänyt anoppinsa, joka kyllä löytää seutukunnalta rutkasti kaikenlaisia marjoja. Mutta lakkapaikat ovat se suurin salaisuus. Lakkaan kuulemma (näin minulle kerrottiin) lähdetään pyörällä, pikkuämpäri muovikassissa, jotta kaikki naapurit ja vastaantulijat luulisivat hänen olevan matkalla kylälle.... Paikkoja ei paljasteta kenellekkään. No, serkkuni pakotti miehensä tutkimaan karttoja ja eilen sitten menimme katsastamaan pari, kolme lupaavaa suota. Yhdeltä löytyi yksi muukin poimija, joten mitenkään takamailla emme olleet. Mutta marjoja löytyi. Ja raakileitakin jäi runsaanpuoleisesti.

EDIT: Arja: Ihan keski-suomalainen, tosin kotoisin Etelä-Savosta. Molemmilta seuduilta löytyy runsaasti lakkaa kun tietää mistä etsii ;)

Serkkuni soitti noin 5 minuuttia tuon kirjoituksen jälkeen. Oli ollut suunnistamassa (paikallinen seura järjestää joka ke suunnistusta) ja oli löytänyt niiiin hyvän lakkapaikan, että piti pysähtyä ja kaivaa pussi taskusta.... Ja maalipaikalla piti ensin vaihvihkaa kurvata autolle viemään pussi piiloon ja sitten vasta maaliin, etteivät ihan oudoksi luule ;) 

Do you, my foreign readers recognize the berries? Cloudberries. The places where these grow (marshlands) are carefully guarded secrets.