10%-kampanja alkoi eilen. Sinänsä positiivisesti - kaupasta ei mukaan tarttunut mitään ylimääräistä. Mutta nyt täytyy tunnustaa: vaikka kuinka hehkutin eilen, että jumpat alkavat tänään, en ehtinyt sinne asti!!! Noloa. Siis kaverini tuli piiiiiitkästä aikaa kylään ja lähti vasta vartin yli kuusi (jumppa alkoi kuudelta...). No, viimeistään ensi sunnuntaina, ja kohta kun tästä koneelta lähden, lupaan pyhästi tehdä punteilla niska-hartia jumpan ja pallolla vatsalihakset. Tuota jälkimmäistä ei ole tapahtunut sitten kevään, ensimmäistä silloin tällöin satunnaisesti.

Kyläilijä oli muuten kissojen rokottaja. Ja meni hienosti! Odoteltiin, syötiin piirakkaa (oops!) ja lopulta katit rauhoittuivat ja nukahtivat melkein. Piki sanoi kerran miau ja Indy vain kehräsi koko ajan. Kumpikaan ei panikoinut tai pyrkinyt pois sylistä. Ihania! Kuukauden päästä uudestaan.

Eilen kaivoin paksua lankaa (kuluu muka nopeammin) ja päätin vähän testailla ajatusta, joka on pyörinyt päässä jo jonkin aikaa. Eli se ihana perinteinen patalappu - onkohan se muuten niin perinteinen, että uskaltaisi tehdä myyjäisiin? Itse en tiedä, joten päätin soveltaa oman ohjeen. Neuloen. Tosin en tiedä miten tämänkään tekijänoikeudet - uskaltaako tehdä myyjäisiin? Ja tämä kyllä vaatii vielä hiomista ennen kuin olen tyytyväinen, ja ohuempaa lankaa.

871887.jpg

Tähdet tai kukat eivät ole neliön muotoisia, vaan suorakulmioita. Unohdin tehdä reiän tähtien keskelle. Lanka oli liian paksua. Mutta vähän kehittelyä vielä, niin eiköhän se siitä. Tosin en tiedä milloin ehdin kehittelemään...

Topp't Tå (sininen) ja tuntematon valkoinen (mahdollisesti todella hyvin marinoitua 7veikkaa), yhteensä 52 grammaa. 4mm.

10%: 2 500 g - 52 g = 2 448 g