Norobaskeri purettu. Päädyin monen kommentoijan kanssa samaan: Noroja ei kannata haaskata, huovutus ei tod.näk. onnistuisi koska vain leveyttä oli liikaa, osaan jo ohjeen ulkoa joten uudelleen neulominen sujunee sukkelasti. Harmistus meni siis nopeasti ohi!

Mutta sitten tulikin ISO harmistus tilalle. Ensin hajosi siis lokakuussa ilmastointi-vedenlämmityssysteemi. Sitten oli hiiriepisodi. Nyt näyttää jääkaappi sanoneen työehtosopimuksen irti. Pakastin toimii. Onneksi näin päin, jääkaapin kamoja on nyt kylmälaukussa ja pihalla. Jääkaapissa toimii valo, siellä on +18 astetta, mutta kylmää ei sinne taida saada kantamallakaan. Isän (sähkömies evp) mielipide oli, että voisi ehkä olla joku rele.... Joten ehkäpä aamulla soittelen asiantuntijalle ja kyselen. Mutta semmoinen haluaa kuitenkin tulla paikanpäälle katsomaan, ja vaikka se ei kykenisi mitään asialle tekemään, pelkkä käyminen varmasti maksaa... Joten voisi ehkä olla varminta marssia kodinkoneliikkeeseen (jossa toivottavasti on ALE!) ja tehdä iso osto. Kaivoin esille entisten asukkaiden jäljiltä papereita, ja ainakin käyttöohjekirjasista löytyy vuosiluku 1987.... Talo on rakennettu 1989, joten taitavat nämä kalusteet olla alkuperäiset. Jos päädyn vaihtoon, vaihdan kyllä samalla kummankin kaapin. Kerran se kirpasee! Onneksi on "paha" tapa laittaa aina vähän sukanvarteen, joten talous ei kaadu tähän, mutta ensi kesän Pariisin reissulle voin kyllä heittää hyvästit :( Seuraavaksi sitten hajoaa joko telkkari (kesäkuu 97), hella (89??) tai pyykkikone (kesä 93). Tai koko talo romahtaa niskaan..... Tai auto!!! Mun lellikkini!

Onneksi on Hilma lohduttamassa syliin tunkeutumisellaan. Muutenkin maailman suloisin katti. Ei tosin enää ihan niin kiltti - on tainnut kotiutua liiankin hyvin. Yöllä pelattiin leluhiirellä jalkapalloa oikein urakalla. Olkkarin sohvapöytään (=rottinkikori) on erinomaisen hyvä terottaa kynsiä. Ja ainakin rönsylilja on ihan hyvän makuinen!

Oman JYV-saamiseni esittelinkin jo heti jouluaattoiltana. Olen koettanut malttaa ja viivytellä lähettämäni paketin esittelyä, mutta nyt en enää kestä. Taisi kaikki maltti mennä tuohon jääkaappiin - en nimittäin saanut itku-raivokohtausta, kuten yleensä jonkin hajotessa, vaan tyynesti pakkasin kamat ja heitin osan pois ja pesin puolityhjiä hillopurkkejä (miten niitä voi olla niiiiiin monta?). Olenkohan aikuistumassa vihdoinkin?

JYV:

315288.jpg

BoogaBag Pirtin Kehräämön hahtuvasta. 135g. Tämän olin päättänyt tehdä heti kun parini kertoi toivovansa jonkinlaista laukkua. Olen tehnyt tämän aiemminkin itselleni ja tykkäsin mallista ihan mahdottomasti. Tässä on vielä aika lyhyet sangat, mutta kokemus kertoo, että ne venyvät käytössä. Tämän valmistuttua kuitenkin luin parini blogista hänen terveisiään SNY:lleen, että hän onkin villalle allerginen!!! Säikähdin. Mitäs nyt. Kassin sangat voi kuitenkin ottaa irti ja suojata vaikka muovilla tai vaihtaa toiseen materiaaliin. Ja kassi ei kuitenkaan ole koko ajan ihoa vasten, joten päätin ottaa riskin. Kaiken varalta kuitenkin tein toisenkin yllätyksen, jonka pakkasin kassin sisälle:

315289.jpg 

Liisan lilja -huivi (pdf). Mielityn ihana malli, jota oli hingunnut jo jonkin aikaa. Lankana on Novitan Silky vuodelta x. Puhdasta viskoosia, kaunis kiilto. Kiva neuloa, vaikka loppuvaiheessa kyllä tuntui, etteivät silmukat lopu ikinä. Lankaa jäi yksi vyyhti, kun en uskaltanut enää aloittaa uutta kuviota,