Only in Finnish today. Answers to some comments.

Marja: Niissä VR:n lastenpahvilipuissa ei enää ole pupua (tai ei ainakaan näissä) vaan punaisella painettu kissa konduktöörin asussa. On mulla vaan naurussa pitelemistä, kun kuvittelen meidän kymppiluokan kovaa punkkaria (no ainaskin kuvittelee olevansa punkkari - ideologiasta ei varmaan tiedä mitään) tällainen söde lippu kourassa. Ja varoitus! Normaalin matkustavaisen ei kannata huomenna keskiviikkona yrittää klo 16.30 Jyväskylä-Keuruu -junaan....meitä on paljon ja me ei varmaankaan olla kovin hiljaisia...;) Ja se joka siellä asemalaiturilla karjuu kurkku suorana ohjeita ja yrittää epätoivoisesti jakaa lippuja ja pitää lukua innokkaista murrosikäisistä junamatkustajista, se olen minä. Tietysti omatekoinen pontso (Sirdar Denim), laukku (Bomull's flamé + äidin pitsit) ja kassi täynnä kesken eräisiä neuleita (pitäähän mullakin olla jotain rauhottavaa mukana, etten ihan pimahda). Näen ihan varmasti unta ensi yönä tosta reissusta. Mikä stressi???

Eusu ja Uhoava Gnu: Kiitos kauniista sanoista! Siitä rimpsureunasta. Kun puikoilla siis on jokaisella 14 silmukkaa ja pitää poimia sieltä neulomisen alusta saman verran, käytän apupuikkoa. Eli pienin mahdollinen puikko mikä löytyy (mulla muinainen kakkosen metallipuikko jostain 70-luvulta - tosi vääntynyt) ja poimin sille ensin 14 silmukkaa ekaa puikkoa varten. Sitten neulon nämä poimitut silmukat ja eka puikon silmukat yhteen niin, että nämä kaksi puikkoa ovat vierekkäin vasemmassa kädessä ja oikeassa normaalisti yksi puikko jolle jo neulotut silmukat siirretään. Vähän niinkuin kolmen puikon päättely, mutta ei päätellä mitään, vain kavennetaan. Onhan se vähän nysväämistä, mutta helpottaa, jos alun silmukat on luotu himpun löysästi. Ja sitten poimin taas 14 ja sama kavennushommeli kakkospuikon kanssa. Eli teen puikko kerrallaan. Jälki on kyllä söpöä. En tosin ole tuohon sukkaan ehtinyt koskea lauantain jälkeen...

Kangaspuista puuttuu vieläkin kaksi osaa. Eli kun viime viikolla etsittiin osia varastosta, kysyin, että pitäisikö olla jotkin poikkipuut, jotka pitävät koko tsydeemin kasassa? Ei kuulemma tarvitse. No, nyt olen tihrustanut Normalon sivujen kokoontaittuvia puita netistä, vertaillut omaan osakasaani ja jotain puuttuu. Äksän muotoissa puissa näkyy "auringon varjot" siis aurinko on tummentanut puut siitä mistä ne eivät ole olleet peitossa. Piilossa olleet kohdat näkyvät vaaleampina. Ja puuttuu - ne alhaalle tulevat poikkipuut (1 kpl per sivu) jotka pitävät koko systeemin kasassa tukevasti. En viitsi vielä, taas häiritä kans.op. opea, joka ne osat osaa etsiä. Hänellä on lauantaina tyttärensä yo-juhlat. Mutta ensi viikolla.

Valkoista pitsiä, molempia etukappaleita yhtäaikaa, tehty n. 15 cm. Kerkiääkö lauantaiksi?