Mikä päivä! Vauhtia on piisannut, kuten yleensäkin maanantaisin. Ja lisäksi, vanhan Korkeasaari-biisin säveltä lainaten:"Tänään oltiin kässäkerhossa, kässäkerhossa, kässäkerhossa!"

Today we had our staff's handicraft club. Some people knitted on their own work, some got to know paper yarn more closely and some just sat and looked around in amazement. And for some eager followers I explained more closely KoolAid dyeing.

Osa neuloi omiaan, osa tutustui paperinarun ihmeelliseen maailmaan. Osa seurasi uteliaana ja kiinnostuneena muiden hommia. Ja minulla oli KoolAid-opetuslapsia! Selitin tekniikkaa ja kässäkerholaiset hyökkäsivät lankojen kimppuun ja tulokset olivat hmmm, ööööö, mielenkiintoisia.

241231.jpg

Etummaisena Vihreä Marianne. Kasteltu kerä (100g - muinainen siis) 7veikkaa. Ja pieni (ei löytynyt tähän hätään isompaa) ruisku. Töksäytettiin vihreän ja sinisen sekoitusta sinne tänne - saas nähdä mitä tästä tuli.

This one is called Green Marianne (Marianne being a red and white candy in Finland).

241232.jpg

Liekehtivä Lempi. Vaalean rusehtava 7veikka lähtöpisteenä. Lisäiltiin sopiva annoksia kahta eripunaista (en muista mitä) ja oranssia. Itseasiassa aika kaunis ainakin vielä mikrokuumana.

Flaming Love. We started with beige yarn. Added two different reds and orange. Lovely.

241233.jpg

Valmistajana käsityön ammattilainen, joka lievästi sanottuna innostui asiasta. Lopputuloksena....mitenköhän tämän nyt nimeäisi? Örkin oksennusta sammalikossa? Alussa oli siis kerä valkoista seiskaveikkaa. Siihen sotkettiin sinistä ja vihreää. Ja varastostani löytyi yksi pussi Grapea - se sinne siis. Sen jälkeen mikrotusta. No, muuten hyvä, mutta sininen suorastaan kirkui silmille, joten pistetäänpä lisää tumminta punaista (Cherry) ja tässä tulos. Tämä lanka meni tekijälleen, yritän joskus saada häneltä mallitilkkua kuvaan - ihan uteliaisuudesta :)

This one....well... Orch's vomit on the mossy ground? This really was white at the beginning. This yarn went home with its dyer, so I'll have to beg for a sample of knitted yarn. I'd really love to know, just out of curiosity.

Sen verran innostuneita ihmisiä, että tässä joku päivä pitänee vinguttaa visaa ja tehdä tilaus KoolAid Uk:hin.

Yksi annos muuten puuttuu. Seuraamme liittyi kesken illan tuon viimeisimmän langan värjääjän poika. Ja hän halusi tehdä vaaleanpunaista. Teki, mutta unohdin kuvata. Poika muuten tyynesti virkkasi pipoa ja kuunteli meidän juttuja. Ja jossain vaiheessa yksi ope purskahti älyttömään röhönauruun:"Ootteko huomanneet - meillä on täällä abiradion salakuuntelija!" Totta, poika on tokaluokkalainen, eli viimeistään vuoden päästä voi meikäläisen pitsivillahousut Maijasta tai Jannesta tulla koko koulun korviin Abiradion kautta :)

The last portion of yarn is missing. It went home with a son, who came to crochet a hat with us and got interested in dyeing.