Myönnän, noissa käsitöiden valintajutuissa koulussa olen hieman pihalla... Minun aikanani me tytöt olimme kolmannella luokalla puoli vuotta puukässässä ja pojat räteissä ja sitten kaikki kuitenkin valitsivat perinteisesti. Nykyisin taitaa olla toisin. Muistelen nimittäin meidän käsityön (sen rättisellaisen) puhuneen, että hänellä on oppilaita, jota ovat alaluokilla olleet puukässässä ja nyt yläluokilla (tai siis seiskalla jolloin kaikilla on kässää) valinneet tekstiilityön - eivätkä osaa yhtään mitään. Ryhmän sisällä voi siis olla todella huimia tasoeroja, eikä se varmasti helpota opettajan työtä.

Tuo otsikon huh tulee kuitenkin ihan muista asioista :) Vajaat kaksi viikkoa sitten minulle ja muutamalle muulle meidän koulun opelle tarjottiin yleisaineiden opetusta paikallisessa ammattioppilaitoksessa yksi kurssi per ope. Totta kai kaikki uusi on kivaa ja mielenkiintoista, mutta tuo valmistautumisaika on hieman lyhyenpuoleinen (ensi tiistaina aloitan). Tänään kävin katselemassa paikat ja selvisi, - tai oikeastaan suorastaan rukoilemalla anottiin - että voisinko mitenkään pitää kaksi kurssia! Kaksi, eli kaiva matskut nyt lomalla, keksi jotain. No, kyllä materiaalia löytyy, mutta kun ne kaikki tunnit eivät mahdu mun lukkariin.... Täytyy siis vetästä hatusta (ja toivottavasti jostain netistä ihan laillisesti) myös verkkokurssi.....

Tuosta tapaamisesta lähtiessä (minut siis puhuttiin ympäri - ei kyllä yleensä ole kovin vaikea homma...) päässä kihisi ja sihisi ideoita ja ajatuksia ja adrenaliinia niiiiiin hirmuisesti, että a) puhuin ihan kamalasti autossa itsekseni ääneen ja b) on suoranainen ihme etten ajanut kolaria.

Ajoin suoraan lankakauppaan. Nyt jos koskaan oli tarvetta rauhoituslangalle! Tarvitsin tuttua ja turvallista, kaunista ja pehmeää, jotain mikä heti ja välittömästi tiesi miksi se tahtoo isona. Maijaa, neljää eri väriä. Silittely rauhoitti välittömästi (jo kaupassa). Nyt sitten vain neulomaan, jotta aivot jaksavat pyöritellä kurssin lähes valmiiksi ihan rauhassa. Sitten kun on neulottu ja ajateltu, se vain kasataan tietsikalla ja kopiokoneella :)