Olen suorittanut hieman empiiristä tutkimusta. Erittäin tieteellistä. Välineinä rakas, 13-vuotias pesukoneeni + kahdet koolaillut villasukat + hieman pesujauhetta + yksi pöytäliina muuksi pyykiksi.

190713.jpg

Alunperin olisin tietenkin halunnut saada tänne tyylikkäät ennen-jälkeen kuvat. Mutta kuvausolosuhteet muuttuivat (lue: tänään ei paistanut aurinko yhtä paljon kuin aiemmin) ja oli mahdotonta saada samanlaista kuvaa. Joten empiiristä vertailua. Sukat on siis pesty koneessa 40:ssä asteessa (jos siis vanha koneeni lämmittää veden yhä ohjelman väittämään lukemaan...), normaali pesu linkouksineen. Näin äkkiseltään näyttäisi tuosta kuvasta katsoen, että hieman on väriä lähtenyt, mutta luonnossa en kyllä huomaa mitään eroa ennen-pesua tilanteeseen. Märkänä Nalle muuten tuntui tosi muoviselta, vaikka yleensä olen tykännyt Nallesta sukkalankana. Kuvassa sukat ovat kuivat.

190714.jpg

Nämä taas näyttävät kuvassa ihan samalta kuin lanka kerällä, mutta luonnossa vaikuttaisi, että varsinkin punaisesta on hitunen - vain hitunen - kadonnut jonnekin viemäriin. Värit vaikuttavat ikään kuin aavistuksen verran pehmeämmiltä. Mukana olleessa pöytäliinassa ei tapahtunut mitään muutoksia. Nämä sukat ovat Maijaa, ja tuntuvat paljon pehmeämmiltä kuin Nallesukat. Uskallan antaa lahjaksi. Ja tehdä lisää. Sekä sukkia, että koolauksia :)

Salaisia asioita ei valitettavasti voi kertoa, vaikka kuinka tahtoisin!