Mikäs se nyt niin eilen (ja vielä tänäänkin) ilahdutti? No, ompeleminen. Ompeleminen on meikäläisen käsityötaidoista se heikoin. Neulominen ja virkkaaminen ovat iisiä, niitä voi tehdä missä tahansa ja milloin tahansa. Niiden tekeminen tuottaa sellaista hiljaista, tasaista, tyytyväistä hyrinää, joka kuluu elämisen perusehtoihin. Ompeleminen vaatii aikaa, tilaa, ohjeita ja rutkasti kärsivällisyyttä. Useimmiten se tuottaa raivokohtauksia ja vähän tyytyväisyyttä. Joskus (jos maltan olla huolellinen ja tehdä tarpeeksi hitaasti, miettien) saan mielettömiä riemukohtauksia. Näin siis eilen.

Tähän meni koko päivä aamuyhdeksästä iltayhdeksään - poislukien kaupassakäynti, päiväunet ja Yorkshiren etsivät.

131028.jpg

Ohje Moda 4/2006. Saman hameen teki ensin Merru. Minä en tosiaankaan osannut laittaa satiinivuorta - joten oloni ei ehkä ole yhtä prinsessamainen ;) Alla voin kuitenkin käyttää seitsemän vuotta sitten itse tehtyä alushametta, jossa on pitsireunus. Tästä tuleekin minulle enemmänkin Grease-olo, Travolta ja Newton-John, tiedättehän. Yksi lempileffoistani muuten.

131029.jpg

Opin taas vähän kaikkea uutta ompelemisesta. En ole koskaan ennen laittanut piilovetoketjua. Muuten meni hienosti, mutta kone ei tykännyt vetskarin materiaalista ja teki kummallista jälkeä vaikka miten sääti ja sääti. Lopulta kuitenkin sain sen ihan tukevasti paikoilleen, vaikkei ehkä niin kauniisti - tosin eipä sen vetskarin ompeleita kukaan muu näe kuin minä. Tuollainen vinonauhan laitto koristeeksi vain kankaan päälle oli myös uutta. Piti laittaa aika ylös, muuten ei nauha olisi riittänyt. Hametta pitäessä ei onneksi näy kuinka kierosti se on laitettu, vaikka sitä on kyllä mitattu noin miljardi kertaa. Minä huomaan sen kierouden silittäessa. Tykkään tästä hameesta ihan mahdottomasti ja suunnittelin jo mitä laitan sen kanssa töihin eka koulupäivänä. Tosin eka pesun jälkeen...saas nähdä kuinka tiukka tästä loppujen lopuksi tulee...no, eipähän saa enää lihoa ;) Aamulla näitä kuvia ottaessa liihottelin onnellisena ympäri huushollia!

PW eli peevee(lii!) on tietysti hän:

131030.jpg

Te tiedättä kuinka syvästi inhoan vaaleanpunaista! Ei hajuakaan mikä päässäni on vinksahtanut tätä ostaessa, joskus hieman ennen 90-luvun puoliväliä... Todennäköisesti tämä oli edullisin vaihtoehto laatumerkistä...köyhällä opiskelijalla ei ollut varaa halpaan. Mitään hienosteluja (paitsi jousto-ommel ja napinläpi) tästä koneesta ei löydy, mutta se riittää minun vaatimattomaan ompeluuni mainiosti. Huomasittehan mistä nimi tulee!!!