Tänään havaittuja ehdottomia kevään merkkejä. Ulkovalvonnassa ennen puolta päivää, linnut laulaa lirputtelivat niin että korviin melkein koski. Yläaste- ja lukioikäisiä tämä ei näyttänyt hetkauttavan suuntaan tai toiseen, mutta opea otti syrämestä... Nyt äsken tulin viimeistä kertaa Multialta, kansalaisopistoa pitämästä (huima menestys, peräti kaksi opiskelijaa, ja niistäkin toinen oli minun kyytiläiseni). Multian tien ja Myllymäen tien välissä on pienen pieni, heinäkuussa melkein umpeen kasvava järventapainen. Meidän ikioma joutsenpariskunta oli tekemässä pesää! Viime vuosi oli eka kerta, kun ne onnistuivat saamaan jälkikasvunsa isoksi asti. Ja kaiken huipuksi ne rakentavat pesänsä aina lintutornin eteen, ikään kuin tarjottimelle ;) Ja kolmanneksi, tuoksu / lemu. Oma pihan haisee mädänneelle maalle ja kasville = keväälle.

70615.jpg

Nämä tulivat tänään perille bussirahtina. Huuto.netistä. Vanhat mutta ihan toimivat, kun laittoi pari hapristunutta narua uusiksi. Nyt pitäisi enää saada sellainen näpsäkkä langankerin / kerimälaite. Huuto.netissä ei ole näkynyt ja uutena maksaa liki 40 euroa. Muistan, että mammalla oli sellainen joskus, mutta se on kuulemma myyty pois neulekoneen mukana. Kuka antoi luvan myydä? Onneksi rukki sentään on tallessa mamma kellarissa. Aion hakea sen kesällä pois.

Juuli kyseli, mistä nimi Saunasukat? En minä vain tiedä. Itse olen myös erittäin epäsuomalainen siinä mielessä, että en kauheasti pidä saunasta. Mutta voisin itse ainakin kuvitella laittavani saunapuhtaana villasukat jalkaan, ettei varpaat palele. En saa unta jos jalat ovat kylmät, eli nukun aina villasukat tai Kristiinan kippurakärkiset huopatöppöset jalassa. Tai joskus jopa molemmat jalassa ;)