Tämä on kyllä kamalin joulu ikinä. Maa on musta kuin nokisutarin nenä, tuulee niin että katto rämisee, pakkasesta ei tietoakaan, kauppaan ei ole ehtinyt (onneksi on vielä lauantai), siivota ei ole ehtinyt (onneksi on vielä sunnuntai), tarkastettavia kokeita on vielä kolme ryhmällistä ja pari itsenäistä tenttijää ja verkkokurssin uusimmat palautukset (mutta kirja-arvostelut on valmiit!), uuden vuoden jälkeisiksi päiviksi olen jo tehnyt kahdet kokeet ja yhdet vielä pitäisi huomenna vääntää, kiire tursuaa jo korvista ulos, peukalon juuri on tooosi kipeä, olen myös kuullut pari tosi surullista uutista tuttavapiiristä ja neulonta on rajoittunut noin kahteen kerrokseen per ilta :(

Mutta jos nyt tänään, huomenna ja lauantaina olen ahkera, sitten saa reilun viikon olla möllöttää. Sitäpaitsi, noin niin kuin tarkemmin ajatellen, eivät asiat nyt mitenkään huonosti ole - peukalo varmaan paranee (ja muuten olen terve ja kissatkin ovat) ja kokeet tulee korjattua pikkuhiljaa. Siivoaminen ei ole maailman tärkein asia ja neulomaankin varmaan vielä ehtii. Ja juuri nyt ikkunasta ulos katsoessani näen todella komean auringonlaskun. Pitää vain osata suhteuttaa asioita :)

Neulontaan. Ne pari kerrosta mitä olen tehnyt, ovat paljastaneet puutteen kirjasta. Ohjeessa on ruutukaaviossa lyhenteitä, joita ei ole kirjan lyhenneluettelossa (siis englanninkielinen kirja):

SK2P =? Nostin yhden neuloin kaksi oikein yhteen ja vedin nostetun yli. Ei tod.näk. ole oikein, mutta sopii kuvioon.... Ja silmukkamäärä täsmää.

1/1LT =? Kun oikein silmät ristissä tihrustaa kuvaa valmiista huivista, voisi arvailla, että kyseessä on jonkinlainen yhden silmukan siirto vasemmalle päin.... Tosin yhtä silmukkaa on  yksinään paha siirtää (ekakerros) ja myöhemminkin parittomilla kerroksilla jää aina yksi yksinäinen silmukka jota ei voi siirtää kuvion loppuun. Hmmmm.....

1144786.jpg

Näin ihanaisen kortin sain Tiinulilta, joka kohdeystäväni SNY:ssä! Kiitos! JYV-paketti odottaa edelleen postissa, kun en ole sinne asti ehtinyt. Huomenna!