English at the end.

Edit: kirjoitusvihreitä tuunailtu....ja langankulutus lisätty...JA nyt täysin kuivuttuaan lapaset ovat iiiiihanat! Tovea lisää kiitos!

Mistäs alkaisin tän stoorin? Eli, Tuulalle kiitokset kinnasneulalinkeistä (edellisen postauksen kommenteissa) - kävin katselemassa ja tutkailemassa ja vähän jo kokeilinkin.... Ensin en ihan tajunnut, mutta se video on tosi hieno, sitten tajusin. Tosin en vielä saa kovinkaan tasaista jälkeä... Ja pitää vielä pohtia minkä silmukan läpi, että saan lapasputkea aikaiseksi. Eli Sire, ei mahdotonta, mutta vaatii vähän harjoittelua. Kivan erilaista. Heti kun on aikaa, eli ainakin kaksi salaista projektia on ensin saatava valmiiksi. Toisen vasta aloitin äsken, mutta se on nopea.

KatiO, Chibi on sellainen hieman tulitikkuaskia isompi putkilo, jossa on kierrekorkki (johon voi laittaa ripustusnarun) ja jossa voi kuljettaa mukanaan neuloja. Yleensä aina reissussa jää kaikki työt odottamaan kotiin pääsyä, jotta voi päätellä langat. Nyt sekin onnistuu kokouksissa ym. Eli ei enää tekosyitä tämän homman lykkäämiselle ;)

Torstain ja perjantain koulutus ja vähän aikaa tänä aamuna tuottivat tällaista jälkeä:

257140.jpg

Mallia ja ohjetta hain Helmikseltä . Tosin kun eka oli peukaloa vailla ja toka hieman yli peukaloaukon, tajusin mokani... Helmis oli tehnyt peukalon kiilalla. Minä olen laiska, enkä jaksa laskea silmukan lisäyksiä, joten tein ilman kiilaa. Ajattelin "viisaasti", että jos huopaslapasessa on kahdeksan silmukkaa peukaloaukossa, niin tässä riittää seitsemän.... Voi...!!! Siis tämä lankahan on ohuempaa, eli silmukoita pitäisi olla enemmän! Aika kittanat peukalot. Luotin kuitenkin sokeasti kahteen seikkaan: pesukone tuottaa aina yllätyksiä (pakko niiden on joskus olla positiivisiakin) ja Tikrun neulemaailman hyvään haltiattareen. Muutenkin tuotokseni ovat tässä vaiheessa kapeampi kuin Helmiksen, joten en uskaltanut laittaa 60 asteen pesuun vaan tyydyin 40 asteeseen ja henkisesti valmistelin itseäni uusiin patalappuihin (joita kyllä tarvitsisin ihan oikeasti!).

257143.jpg

257141.jpg

257142.jpg

Mutta itseasiassa, nämä ovatkin ihan käyttökelpoiset! Positiivinen yllätys. Jylläsivät koneessa muun normaalipyykin seassa, kun ei nyt sattunut olemaan sopivasti pyyhepyykkiä. Ja sekaan oli jälleen kerran uskaltautunut myös paperinenäliina.... Jos toisten pesukoneet ovat mestareita hukkaamaan sukkia, niin minun uskollinen palvelijani on huippu löytämään paperinenäliinoja. En ymmärrä mistä. Ei ainakaan taskuista - ne oli tarkastettu!

Peukaloistakin tuli ihan hyvät. Ohuet nämä kyllä ovat, mutta pinta on suloisen pehmeä. 60 pesussa näistä olisi tullut lapsiversiot. Mutta toisaalta paksummat. Seuraavan kerran kun teen tällaiset (ihan varmasti, oli muuten äärettömän mukava tehdä vanhanaikaisesti raitoja ihan itse, ilman modernin langanvärjäysteknologian avustusta) toivottavasti muistan seuraavaa:

1. 3½ mm puikot olivat hyvät.
2. Lankana Tove ja kulutus 52g
3. Lisää joka puikolle ainakin yksi, ehkä jopa kaksi silmukkaa (jotta voin kokeilla 60:n pesua).
4. Lisää peukaloon vähintään kaksi silmukkaa = 9s.
5. Tee pitempi peukalo (nyt oli just sopiva, mutta jos pesen kuumemmassa...).
6. Tee pitempi pätkä väliä peukalo ja "huippukavennukset" (sama kuin edellisissä suluissa).

250907.jpg Tässä siis mukana näillä!

Nyt sohvalle ja joko salaista nro 1 (jouluyllätysvaihtoon) tai salaista nro 2 (Salaiselle neuleystävälle viimeiseen pakettiin, jos onnistuu...) tai kinnasneulaharjoittelua (pakko harjoitella, ennenkuin aloittaa oikeasti jotain) tai sitten aloitan jotain uutta :)

Dentwis, blogipohja on itse väsätty. Apuna kuitenkin käytetty vuodatuksen yhtä peruspohjaa (en nyt muista mitä), siihen vain vaihtelin värikoodit ja tuon oman bannerini. Bannerin kuva on omani.

In English. Yesterday I got a special needle from my secret knitting pal, who sent her last packet and revealed her identity. I've no idea, what the name of the needle is in English, but the technique is traditional and very beautiful. In the first comment on yesterday's blog, you'll find some links to this technique.

On Thursday and Friday I was in Jyväskylä, some IT course once again. Most of the stuff was old and familiar to me, so I knitted. And the pictures above show you the results! Mittens, of yarn called Tove (Sandness Garn), today I put them into the washing machine with some clothes and now I have beautiful new mittens. The pattern is from here (only in Finnish, but could be translated if you want to and if Helmis agrees). I did some miscalculations, but still they turned out fine. This time I washed them in 40 degrees, and they're a bit on the thin side. The next time (there definitely will be one!) I'll wash them in 60, but then I'll have to make some modifications, to knit them bigger... or they'll only fit a child. By the way, you can't imagine how nice it was to make stripes in the old fashioned way for a change, and not with the aid of the modern yarn dyeing techology...