Reissu tehty ja messuilla käyty Jkylässä. Kaunis ja kiva päivä ajella kivassa seurassa, mitä nyt hieman harmitti kun minä ajoin ja takapenkillä neulottiin ;) No, seuraavan kerran toisinpäin!
Made a trip with friends to Jyväskylä to a craft fair. A lovely day to drive in good company, the only thing that annoyed me a tiny bit was that I drove and my friend knit on the back seat ;) Well, the next time the other way round!

Kuten vuosi sitten Jkylän messuilla tuntuu olevan enemmänkin tarjolla käsityöläisten tekemiä, valmiita tuotteita kuin itse käsityötarvikkeita. Esim. lankaa oli todella vähän. Tuotteet ovat toki kauniita ja upeita, ja sieltä sai taas aivan mainioita ideoita! Mm. korvakoruiksi voisi virkata ohuen ohutta pientä pitsiä ja tärkätä tai lakata.... Tai palapelin palatkin käyvät korviksiksi...
Just like a year ago, there seemed to be a lot of the crats people's products, but only a little equipment for an ordinary knitter or such. The product were naturally beautiful and briliant and I got loads of nice ideas.... An earring of a puzzle piece...

Kirjaosastoihin päin en uskaltanut edes katsahtaa ja sitten vähän harmitti jälkeen päin kun kamu löysi niin ihania teoksia! No, onneksi ollaan samalla paikkakunnalla niin voi joskus ehkä lainata.
I didn't dare to even look at the books and afterwards I was envious of my friend who had found really nice books! Well, luckily we live in the same town, so maybe I can borrow them in the future.

Kaikkia ostoksiani en jaksanut kuvata, mutta tässä tärkeimmät:
Here's some of my shopping:

485365.jpg

Putkista, olen muodista jäljessä ja haluan nyt putkiskassin, joita muut tekivät viime kesänä... Mutta onpahan ainakin blogeissa tarjolla todella hienoja ohjeita :) Ja Angorinan lankaa... tämä vain on yksi minun ehdottomista suosikeistani: kaunista, lämmintä, pehmeää, suloista... Huivi, iso, tosi iso, pitsiä, sitten joskus kunhan vuorokauteen keksitään lisää tunteja.
Putkis, I really don't know how to translate this... Woof for rags, but sort of thinnish tube... I'll use it to crochet a bag, that's what many people in the Finnish knit blog world did last summer, so I'm a bit behind the fashion. But the good side is that now there fantastic patterns for those bags in blogs :) And Angorina's yarn... One of my absolute favourites: beautiful, warm, soft, cute.... A scarf, big, really big, lace, when I have more hours in a day.

485366.jpg

Värit ovat oikeasti todella lämpimät ja elämää täynnä, vihreä siis ei ole noin hailakkaa kuin kuvassa.
In real life the colours are more vibrant and warm.

Routa: se olisi yksi ratkaisu, mutta sitten tuosta keskikuviosta jäisi yksi reikä (on kai olevinaan kukan terälehti) pois.... Villamokka jo laittoi montakin ehdotusta ongelman ratkaisuksi, mutta koska molemmat olemme kiinnostuneita asiasta, aion yhä soittaa Modaan ja kysellä heidän ratkaisuaan.
Wiktoriina: se juuri on se ongelma - muutaman kerroksen ajan käytännössä on yksi silmukka enemmän kuin ohjeessa. Mutta onneksi neulominen on luovaa toimintaa ja erilaisia ratkaisuja tuntuu löytyvän :)