Some answers to some questions.

EDIT: Monna! Pari korjausta ja tarkennusta. Eli poimi 10 mutta luo 11? Muistaakseni tuo ruudusta jäljelle jäänyt silmukka käytetään vasta sitten toisella ruutukerroksella hyväksi - tätä en nyt enää muista kyllä kunnolla.... Pitäisi etsiä lehti ja tarkistaa. Ja kun lähdet poimimaan niitä silmukoita ruudun sivusta, kannattaa kuljettaa lanka mukana, ettei sitten tarvitse pätkiä ja siirtää sinne luomiskohtaan. Tai voihan sitä yhdellä langallakin luoda silmukoita...

Miimu: hmmm... no, eikös se 15 km näin "maaseudulla" ole piiiiiiitkä matka? Ainakin postin kulkea :)

Monna: Sinulla on siis yksi ruutu valmiina? Eli sinulla pitäisi olla yksi silmukka jäljellä. Lähde etenemään vasemmalle ja poimi tuon jo puikolla olevan silmukan vasemmalta puolelta, ruudun sivusta muistaakseni kymmenen silmukkaa. Luo näiden silmukoiden jatkoksi kymmenen lisää. Nyt sinulla on 21 silmukkaa, käännä työ ja neulo yksi kerros kaventamatta oikeaa. Käännä työ, kavenna jne, ihan niin kuin ekassa ruudussakin.
Sitten kun ensimmäisen ruutukerroksen kaikki ruudut ovat valmiit, ja siirrytään toiseen ruutukerrokseen, ei tarvitse enää luoda silmukoita, vaan ne poimitaan ykköskerroksen ruudun oikeasta sivusta. Auttoiko tämä sekava selitys :)

OAJ:n hallituksen kokous. Semmoisia lyhenteitä ja palkkasekamelskaa, että päässä pyörii....

A local trade union meeting. Abbreviations and salary mixture - my head spins...

Lääkärin mielestä nämä minun oudot ja inhat toispuoleiset päänsärkyni ovat lievää hermosärkyä. Lievää?!? Toivottavasti eivät ikinä koskaan muutu vakaviksi tai pahoiksi.... 

The doctor thinks that my weird and lousy head aches  are a not so serious nerve ache. Not so serious?!? I hope that they'll never, ever get serious or bad...

Päivän posti. Valkoinen, nimetön, hieman pullea kirje Lahdesta.... Lahdesta?!? Enhän minä tunne ketään tai mitään Lahdesta?

Today's post. A white, nameless, a thickish letter from Lahti.... Lahti?!? I don't know anybody or anything there?

462277.jpg

Joku jossain blogissa heitti idean ilmaan, että pitäisi tilata lankakarttoja.... Minähän olen yllytyshullu.... Tuo Satakieli aivan erityisesti kiinnostaa - monissa amerikkalaisissa huivikirjoissa on ohjeita juuri tuolle langalle. Samoin villa-pellavalanka vaikutti herkulliselta! Ja mitkä väriskaalat!!! Ja jossain luki vuosiluku 2003, eli eivät vaihdu seuraavan tuulen mukaan.

Someone in some blog just mentioned that maybe she should order some yarn/colour charts.... I'm easily persuaded.... Especially Satakieli yarn interests me - many American scarf books have patterns for that yarn. Also the wool-linen yarn seemed really delicious! And colours!!! Somewhere there was the year 2003 printed, so these colours don't change according to the weather.