Juulin langasta on siis tekeillä elämäni ensimmäinen pusero ilman ohjetta. Tai onhan tuo Handy Book apuna (on siinä muuten muutama ihan oikea pusero-ohjekin, mutta minä yritän käyttää siitä vain silmukkamääriä, kainalokavennuksen tms).

Mallitilkussa oli 2½-3 silmukkaa tuumalla, eli päätin ensin tehdä 3:n silmukan ohjeella koko 44. Pitäisi tulla sopivan väljä. Ehkä. Päädyin silmukkamäärään 138 - etu- ja takakpl yhtäaikaa pyöröllä, nappilistat myös samalla - inhoan niiden jälkeenpäin väkertämistä. Mutta onkelma: napinreiät! Kun en tiedä kuinka pitkän takista teen, en tiedä millaisin välein teen napinreikiä.... Jospas kuroisi ne neulalla ja langalla sitten jälkikäteen.... Vai mahtuisivatko napit peräti väleistä...

Otin kuitenkin aamulla vielä työn pois puikoilta pari kerrosta resorin jälkeen ja mittasin. Iso. Olisi pitänyt luottaa mallitilkkuun, eikä epäillä liikoja. Jos kerran 2½ silmukkaa tuumalla, eli sentti ja silmukka + nappilistat päällekkäin. 128 silmukkaa? Päädyin aloittamaan uudestaan 124:llä eli koko 40 3:n silmukan ohjeella (siis tässä kirjassa on useammalle tiheydelle liuta eri kokoja). Vertailin vanhaan hyvään kissatakkiin (Tallinnasta vuonna miekka ja kivi - hajoamispisteessä erittäin ahkeran käytön seurauksena).

Kihelmöin innosta! Mietin jo seuraavaa puseroa tai neuletakkia "omalla mallilla" :) Eikä Juuli tämä lanka ole yhtään liian paksua, vaan saan tästä ihanan seuraajan tuolle kissatakille ensi talven pakkasiin. Samalla tekisi ihan älyttömästi mieli tehdä kirjoneulelapasia....

Muuta. Naapurin neiti elohopea (4v.) pelkää kuollakseen toisen naapurin lastenlasten 9 viikkoista koiranpentua..... Pentu, Lilli, on niiiiiiin söpö, että vaikken oikein ole koiraihmisiä, sitä pitää silitellä ja söpöstellä oikein urakalla.

Huomenna pääsee taas lankaostoksille :)