Tänään ei ihailtu lankasaalista ja kerätty ohjeita. Tänään kerättiin toukkia ja kauhisteltiin kärhön parempiin suihin kadonneita lehtiä.... Tunteeko joku tämän vihreän rouskuttajan?

I found these little wormy thingies on my Clematis today. There were lots and lots of them. Does anybody recognize them?

113622.jpg

Näitä oli tosi paljon, tässä on vasta ensimmäiset. Noukin ihan näppineni varmaan kymmenittäin ja lopuksi vielä suihkuttelin toluliuoksella. Mutta suihkuttaminen suihkupullolla lehtien alapintoihin, kun ei edes yletä tarpeeksi korkealle ja tuulee kivasti (osa toluliuoksesta on nyt minun kuorrutuksenani) ei ole iisiä. Piti käydä hakemassa kaupasta uusi suihkupullokin, kun vanha ei toiminut ja toinen pulloni on tarkoitettu vain vedelle (käsitöiden pingottamiseen ja joskus ihan vahingossa sisäkasveille).

Söin kesän ekan mansikkalitran. Ihan hyviä. Joo, en ole oikein mansikkaihminen. Tästä ekasta litrasta tulee aina sellainen vähän höntti olo - olen ehkä vähän yliherkkä mansikoille? Toisaalta eipä näitä tule talvella litraa kerralla syötyä...

Huomenna. Minä lupaan ja vannon kautta kiven kannon. Käsityö. Ihan valmis. (Taitaa siis mennä ensi yö siinä).