Joulu on ollut.... tunteiden vuoristorataa. Rankka.

Olen todistanut kaverini perheriitaa (suusanallinen "vain"). Olen tähän mennessä luullut, että tällaiset kohtaukset kuuluvat vain tv-draamoihin. Siis heillä on ero vireillä.

Suunnitelmat veljeni luokse menosta peruuntuivat viime hetkellä, kun hänen vaimonsa sai korkean kuumeen. Joten kurvasin Mikkeliin mennessä heidän kauttaan, vaihdoimme lahjat, sain ruokaa mukaan.

Mikkelissä hain Mamman ja kävimme sairaalassa. Ei taida tässä muu auttaa kuin myöntää totuus - vaikka Mamma uskoo kyllä loputtomasti hyvään lopputulokseen. Iskä on loppuikänsä laitospotilas. Ei kyennyt edes pankin valtakirjaa allekirjoittamaan, vaikka oikea käsi kyllä periaatteessa toimii. Puheesta saa selvää noin joka viidennentoista lauseen.

Menimme Mamman luo, söimme ja juttelimme. Pengoin Mamman vanhoja käsityölehtiä ja lainasin (oisin kuulemma saanut viedä vaikka kaikki) yhden 90-luvun Novitan. Siinä oli kivat lapaset ja sukat, näytin Mammallekkin ja hän purskahti nauruun, ja käski katsoa mitä tuolta komerosta löytyy. Juuri ne sukat ja lapaset! Lahjahanskoihin hän oli tosi tyytyväinen!

Ajaa hurautin vielä toisen kaverini luo - kiva nähdä pitkästä aikaa. Tämä perhe on juuri muuttanut uuteen kotiin - ilman nuorimmaisen isää. Ero siis. Nuorimmainen on kyllä äärettömän söpö pikkumies (maaliskuussa neljä). Sai pukin paketista Brion puisen junaradan ja nykyajan lapsen kommentti oli:"Missä tässä on kauko-ohjain?"

Kotiin ajaessa oli aikaa miettiä ja pohtia, pyöritellä asioita vähän liikaakin. Kissamurut olivat ovella vastassa - paitsi Hilma joka yhä mököttää, ei suostu syömään kuin kädestä ja silloinkin vain herkkuja, ja kermaa kupista. Ja täytyy pyytää Indyltä anteeksi. Olen tähän mennessä väittänyt, ettei sillä ole aivoja. Onpas, herra osaa avata väliovet. Nähtävästi tänään oli ollut tylsää kotona, ja olivat mokomat riiviöt menneet työhuoneeseen.... Onneksi olin suurimman osan kissavaarallisista romppeista piilottanut komeroon, mutta silti en tiedä ovatko mahdollisesti syöneet jotain ei-syötävää.... Ja kangaspuut ovat kiva kiipeilyteline ;)

Nyt juon teetä, syön herkkuja ja menen nukkumaan. Lahjukset avaan vasta huomisaamuna, kun olen paremmalla tuulella.