Kiitokset kommenteista. Molemmat Gnut, lankaa tilaan kunhan ensin toivun viime perjantain ostoksista (joita en edes kehtaa täällä esitellä) ja saan edes osan niistä langoista kulutettua.

Thanks for the comments. Both of the Gnus, I'll get some SuperSocke as soon as I'll recover from last Friday's shopping, and knit at least a part of that yarn into something.

Tellu kirjoitti ihan asiaa kampauksista. Suomen suurin juhla on Itsenäisyyspäivän vastaanotto. Kaikilla naisilla on puvut vimpan päälle, kultaa ja kimallusta (joita henk.koht. inhoan). Mutta kampaus, siis todellinen kampaajan tekemä sellainen ei ole itsestään selvyys. Tai todennäköisesti lähes joka leidi on siellä kampaajalla käynyt, mutta osalla on silti se perus-hiukset-auki-olkapäillä-kampaus. Miksi? Ei se sovi puvun kanssa yhteen. Toisaalta....

Tellu wrote business about the hairdos. The biggest celebration in Finland is the Independence Day party. Every single woman has a dress I only can dream of, gold and glitter (actually I hate those). But their hair isn't done. Well, probably nearly all of the ladies have been to the hairdresser's but still their hair is as alway, free on their shoulders. Why? It doesn't go with the dress. On the other hand...

Viime keväänä jaoin siis lakkeja. Etukäteen hain kampaajalta räiskyvän punaisen värin (no, se on ihan normaalia mulle). Sitten juhlaa varten laitettiin mielettömät säkkärät kiharat. Aamulla opehuoneeseen tullessani ensimmäinen kommentti oli:"Kui sää oot tukkaas tollai vääntäny?" Eikös ole kiva työkaveri? No, on muutenkin ns. totuuden torvi. Taidanpa muuten tänäkin vuonna tehdä kiharat, ihan vain tuota tiettyä henkilöä ärsyttääkseni...;)

Last spring I was delivering the white caps to the graduates on the stage. I had had my hair dyed flaming red (normal for me) before hand at the hairdresser's. Then, for the party I had fantastic little curls done. In the morning, in the staffroom, as I came in:"What on earth have you done to your hair?" (free translation). Don't I have a nice colleague? Actually it's her habit to "yell" out loud the "truth". Maybe I'll have the curls this year too, just to annoy her...;)

Valkoisesta pitsijakusta on takaosa valmis. Tai silmukoita ei ole päätelty, kun ajattelin hyödyntää kolmen puikon päättelyä ja n:nnen tarkastusmittauksen jälkeen se kpl on sentin liian lyhyt. No, sentti ei ehkä kaada maailmaa. Etukappaleet aion tehdä samanaikaisesti, jotta ei tarvitse muistella kavennuksia.

The back part of the white lacey jacket is finished. I'll knit the front pieces simultaneously, so that the decreases will hopefully match.

Jotta jotain väriä edes, tässä näkymä viime tiistailta. A little bit of colour, last Tuesday evening.

91730.jpg