Anteeksi mokailu ja KIITOS Marjalle! Eli eilisen kesäpipo/hellehatun ohje on Novitan kesänumerosta ei Modan - joka vasta tuli tänään.... ihan kivoja ohjeita, mutta ei onneksi mitään, joka kiljuisi kurkku suorana:"Tee minut nyt ja heti!". On näitä keskeneräisiä ihan riittämiin.

Visakorttini on tainnut kupsahtaa yliannostuksesta tai liikakäytöstä. Tänään tuli kaksi pakettia Ranskasta. Toinen ei liity mitenkään neulomiseen tai käsitöihin. Kummallista vai mitä ;) Tai jos oikein mutkan kautta ajattelee, niin sieltä tuli kosteusvoidetta (Fragonard) ja sitähän käytetään mm. käsiin, joilla noita neuleita väännetään... Nyt varmaan saan kauhean snobbaajan maineen: kosteusvoidetta Ranskasta asti! Mutta kun. Rakastuin puhtaan vaniljan tuoksuiseen tököttiin vuonna 2000 kun kävin ihan lomareissulla Nizzassa ja me tehtiin semmoinen päiväretki Grasseen. Ja sitten joskus talven pimeinä hetkinä löysin netistä ko. tehtaan sivut ja kun sattui vielä olemaan "ilman postikuluja"-tarjous, niin se siitä. Ja nytkin oli postikulut vain 6 euroa. Nyt pärjään taas vuoden tai kaksi. En voi käyttää mitään "seka"hajusteita, siis hajuvesiä tms. joissa on montaa hajua sekaisin. Menee minulta polla enemmän kuin sekaisin - ja särky on suorastaan helvetillinen. Mutta puhdas vanilja on ihan ok. Samasta syystä kammoan oppilaita, joiden äidit kiltisti ja ahkerasti pesevät lapsensa vaatteet oikein "kunnon" pesuaineella - lemuaa toiselle puolelle luokkaa ja minä kärsin. Äääh, eksyinpä taas. Toinen paketti Ranskasta oli sitten lehtiä. Jossain blogissa (en taaskaan muista missä) näin kehuja, että Phildarin lehtiä saa kohtuu hintaan ja nopeasti. Kolme tilasin viime viikolla ja nyt tuli - nopeaa. Yksi naisten, yksi lasten ja yksi vauvan vaateohjelehti. Kivoja, kuvat varsinkin tosi tyylikkäitä ja harkittuja. Ranskaksi en ole vielä koskaan neulonut, mutta eiköhän tuo onnistune. Hävettää jos ei onnistu.

Kangaspuukuume on onneksi hieman laantunut. Yritän puhua itseäni ympäri:"en ihan välttämättä tarvitse...tulisikohan niitä ihan varmasti käytettyä hintansa edestä...maksavat aika paljon..." Jotta ei ihan kuvattomaksi menisi, tällainen sievä pihapöytä ilmestyi vapun kunniaksi minun terassilleni. Liina on kyllä liian jouluinen, pitäisi tehdä kesäisempi. Liinan ohjeesta tai langasta tai koukun koosta ei ole minkään maailman tajua, olen nimittäin tehnyt liinan joskus 80-luvulla.

75293.jpg