Bryssel ja Belgia. Miksi? No, kun halusin mennä ranskaa puhuvaan maahan, enkä ollut vielä käynyt tuolla. Millainen? Hmmm. Odotin mm. liikenteen osalta ranskalaista temperamenttiä - löytyikin pohjoismainen, tööttäämätön ja kohtelias liikenne (jalankulkijalle annettiin tietä ja pysäköinti ei tosiaankaan ollut pariisilaista runttausmentaliteettia nähnytkään). Jotenkin muistutti Dublinia, mutta tunnelma oli liikemiesmäisempi. Ruoka oli hyvää (ne vohvelit!!!) ja ihmiset ystävällisiä. Kaikki tuntuivat puhuvan kolmea kieltä sujuvasti: englantia, ranskaa ja hollantia. Minulle tarjottiin useimmiten ranskaa, muutaman kerran englantia, mutta kun jatkoin ranskaksi, myyjä tms. jatkoi myös - toisin kuin aikoinaan Nizzassa, missä myyjät puhuivat koko ajan sitkeästi englanniksi, vaikka minä puhuin ranskaksi....

678734.jpg

Manneken Pis - tietenkin.  Ympärillä kaamea lauma kikattavia japanilaisia. Jossain olisi ollut myös Jeanneke Pis, mutta unohdin käydä katsomassa....

678736.jpg

Pyhän Mikaelin ja Gudulan katedraali - ehdoton lempparipaikkani jalkojen lepuuttamiselle. Kuvassa ei näy, mutta tuossa heti oikealla, nurmikolla oli ihan oikeita puisia lepotuoleja :)

678738.jpg

Lauantaina siis kävin Leuvenissa, jossa tapasin Dominiquen (oikealla) ja Cherylin (vasemmalla). Tapasimme rautatieasemalla ja menimme ensin syömään ja tutustumaan toisiimme. Herkullisen tomaattipastan jälkeen kiersimme ensin tilpehöörikaupassa (laadukasta tavaraa laidasta laitaa - Dominique etsi helmiä Mystery Stole 3:een ja minä löysin söpöjä kortteja ranskan opetukseen.), sitten muutamassa muussakin paikassa helmiä katselemassa, kahdessa lankakaupassa joista kuvassa on ensimmäinen. Täältä saimme ilmaiseksi Bergere de Francen lankakatalogin, jossa on lankanäytteet ja kuvat uusista malleista, mutta jos ohjeen haluaa, joutuu ostamaan erillisen kirjasen. Nämä langat olivat enimmäkseen akryyliä, mutta löysin myös alpakka-villalankaa jota oli ihan pakko ostaa.... Cheryl ihastui omistajan kaulassa olevaan koruun. Omistaja teki niitä Onlinen Flair langasta, pujottelemalla lankaa kuminauhaan. Näppärä idea.

678832.jpg

Leuvenin kaupungintalo. Kuvasta ei näy, mutta jokaikisellä ikkunalla oli punaisia pelargonioita - ihana! Muutenkin kaupunki oli miellyttävän kokoinen, eikä täynnä turisteja - vierailemisen arvoinen, vaikkakaan turistioppaat eivät tunnu aina huomaavan tätä Brysselin naapuria.

678798.jpg

Tässä kuvasto ja mukaani tarttui muistaakseni Bruggessä myös Marie Claire Idées - tuo lehti on varmaan ihan pakko tilata taas kotiinkin. Siinä on jotain älyttömän kiehtovaa.

Annen houkuttelemana etsin myös Chien Vert-kangaskaupan. Ostin vain yhtä kangasta (visa ei käynyt, ja koska korttini siru toimii vain halutessaan, en halunnut työntää sitä automaattiin, eli käteistä oli vähän säästeltävä). Kuvaa kankaasta ei ole, mutta ehkäpä se valmistuu puseroksi vielä tänä kesänä.... Ihana paikka joka tapauksessa ja ystävällinen myyjä jonka kanssa mietimme paikallisen kernin ja Marimekon unikkojen yhdennäköisyyttä. Hän tiesi siis Marimekon ja unikot!

678801.jpg

Keskimmäinen on ehtaa saksalaista sukkalankaa, joka tarttui mukaani Leuvenista, jälkimmäisestä lankakaupasta. Kauppa toi mieleeni Menitan - yhtä täynnä ihmisiä ja lankaa.

On nyt vähän tynkä matkakertomus, mutta ei oikein irtoa. Dominique on siis tulossa elokuussa yhdeksi päiväksi Helsinkiin. Yritän päästä tulemaan hänen seurakseen, ja olisi kiva jos joku helsinkiläinen (tai muualtakin) voisi tulla meidän seuraksemme. Tiedän kyllä Helsingin lankakaupat, mutta paikallinen tietäisi varmasti paremmin oikopolut! (EDIT: nimi korjattu) Villasatu, neuletapaaminenkin olisi kiva, mutta Dominiquella on aikaa vain yksi päivä....

Olutta, josta Belgia on niiiiin kuuluisa, en edes maistanut. No, kun en tykkää oluesta, enkä ikinä kuuna herran päivänä saisi alas kokonaista tai edes puolikasta lasillista, eivätkä taida myydä sormustimellisia ;)