Tänään ei olisi kannattanut herätä, tai ehkä sittenkin. Aamulla tajusin, että känny on ollut vailla virtaa jo vuorokauden, missähän laturi? Käänsin huushollin ylösalaisin - ei löytynyt. Kävin kyselemässä paikallisista liikkeistä - ei ollut juuri oikeaa mallia. Kirosin ja tuskailin, pitääkö lähteä Jkylään etsimään. Päätin kuitenkin toivoa, että edellinen känny heräisi vielä henkiin, vaikkei sitä ole ladattu yli kahteen vuoteen (eri merkki, eri laturi). Näin jälkikäteen voin todeta, että kyllä heräsi!. Kävin kaupassa, parkkipaikalta peruuttaessa nämä sotkut pyörivät päässä, ja viereinen autokin oli pysäköity niin pirun lähelle....ja kräsh! Peruutin suoraan takaa ohi ajavan kylkeen. Voi kaikkimahdollisetkirosanatmitäikinäonkeksitty!!! Onneksi nopeus oli tosi pieni (minun, toisen nopeudesta voidaan väitellä) ja tottahan toki vika ja syy on minun. Omassa autossa ei näy minkäänlaista jälkeä (ellei pois pyyhkiytynyttä pölyä lasketa), mutta toisessa kyllä. Pitänee maanantaina soittaa vakuutusyhtiöön ja kysellä missä menee raja - milloin kannattaa antaa heidän maksaa ja menettää bonuksia, ja milloin kannattaa itse maksaa kokonaan. Harmittaa!!!

Kotona harmittelin ja purin kauppatavaroita kaappiin. Ja se laturi löytyi! Siitä kaapista missä pidän hunajaa ym. kuivatavaraa. Hajamielinenkö? Joo. Mutta ei tämä hukkaan ehkä sittenkään mennyt - opin jotain itsestäni. En nimittäin ole vieläkään raivonnut, riehunut, enkä itkenyt kiukusta! Muutama vuosi takaperin olisin ihan taatusti tehnyt noita kaikkia ja paljon. Nyt vain harmittaa, mutta tämähän on asia josta selviää rahalla - kukaan ei loukkaanunut. Ja äsken istuin kaksi tuntia hyvän kirjan parissa liikahtamattakaan - ei kirja niin hyvä sentään ollut, mutta pikkukisulit ottivat päivätorkut sylissäni - en voi olla vihainen millekkään asialle tässä maailmassa tuijotellessani noita söpöläisiä: korvat heiluu ja tassut vispaavat - jotain unta nähdään ihan selvästi! Ja välillä pieni pää (vieläkin lepakon näköinen, vaikka nämä ovat nyt jo isoja honkelokonkkeloita) nousee silmät unesta sikkurassa ja kuuluu hätääntynyt:"MAU! Olethan vielä siinä!!!"

Kameran akkujen laturin kanssa on myös ongelmia. Mulla on kahden merkkisiä akkuja, Duracell ja Hama. Ensimmäiset latautuu nätisti, toiset vain jos nuo ensimmäiset ovat samalla latauksessa - itsekseen eivät. Outoa. Laturi on Vartan.

Wrapista. MarjaV ja muut ihanat kommentoijat: päätin vielä kerran mallailla ja miettiä ja totesin, että laitan ylälaidan siihen pieneen pätkään, jossa wrappi levenee nopeammin, napit - semmoisen kivan, tiiviin nappirivin. Valkkasin aamulla jo laajasta nappivalikoimastani napitkin. Solkia en uskalla kokeilla, sillä neulos on todella ohutta ja venyvää. Kyllähän se vieläkin jää kauluksesta vähän ruttuun, mutta epäsymmetriset reunat laskeutuvat eteen tosi nätisti. Ja sitäpaitsi - tiirasin melkein suurennuslasilla niitä kirjan kuvia, ja kyllä sielläkin on kaulassa toinen etureuna taiteltu alapuolelle! Kiitos kannustuksesta!

833054.jpg

Pari huonoa kuvaa kateista. Mutta kerrankin on värit oikein - varsinkin Pikin värien saaminen esiin on tosi hankalaa. Mutta just tällainen, suklaanruskea, raidallinen. Keittiön pöytä kylpee ison osan päivästä auringossa ja on kattien lempipaikka. Eilen päätin olla rohkea ja ottaa riskin: laitoin pöytäliinan! Tosin vain poppanan, jonka päistä vain hapsut ulottuvat niukin naukin pöydän päätyjen yli. Se on pysynyt pöydällä :)

833056.jpg