EDIT: Sinhi - et ole ilkeä, vaan ihana kun joku huomaa (=lukee)... Itte en tosiaankaan huomannut (kuten muutenkin, omat kirj.virheet jää ihan sujuvasti huomaamatta, mutta toisten "mokat" huomaan kyllä....). Siis kummallakin kielellä vasen kenkä ja sukka ensin jalkaan :) Nyt jatkan neulomista ja palaan asiaan myöhemmin illalla.

Ensin haaste. First a meme.

Wiiksin ja Marikan haastamana : 6 omituista asiaa itsestäni. 6 weird things about me.

1. Laitan aina - siis AINA - vasempaan jalkaan ensin sukan tai kengän.
I alway - that is ALWAYS - put the left sock or shoe on first.
2. Inhoan urheilua - tuli se sitten telkkarista tai joudunpa kuuntelemaan muiden hehkutuksia tai joudun itse osallistumaan. Taitoluistelu on se ainoa poikkeus.
I hate sports - whether on tv or other people talking enthousiastically about it or participating in it. Figure skating is the only exception.
3. Työasioissa äärimmäinen perfektionisti ja pedantti - kotona täydellinen hunsvontti ja kaaoksen luoja.
At work I'm a perfectionist - at home a creator of chaos.
4. Rakastan ääneen lukemista - kaikilla osaamillani kielillä... Ei haittaa, vaikkei ole kuuntelijoita :)
I love reading out loud - in every language I know.... It doesn't matter if there are no listeners :)
5. En osaa viheltää.
I can't whistle.

Jatkakoon ken haluaa. Anybody who wants is free to continue this.

Ongelma. Tiedän, loin tämän ongelman itse... Eli neuletakki, paksua merinovillaa. Tulee aivan ihana! Mutta inhoan napinreikien tekemistä, joten "fiksusti" jätin ne tekemättä.... Takki on nyt kainaloissa (pyörönä) ja jossain (lähi)tulevaisuudessa häämöttävä valmistuminen on pakottanut miettimään vaihtoehtoisia ratkaisuja.
The problem. I know, it's self inflected.... The gardigan I'm knitting. Thick beautiful merino. It'll be lovely! But I hate buttonholes, making them, so I "cleverly" didn't make them.... The gardigan is now at armpits (circular) and getting it finished somewhere in the (near)future has forced me to think about alternative solutions.

1. Napit. Nappilistat ovat ainaoikeaa ja kasin puikoilla sen verran löysät, että eiköhän napit solahda läpi. Miten toimii käytännössä? Kuluvatko lähimmät langat poikki? Ja kyllähän tuo lanka on aika halkeilevaa.... (tämä oli se alkuperäinen suunnitelma).
2. Soljet - siis sellaiset kuin virolaisissa villatakeissa usein on. Mistä niitä löytäisi?
3. Jokin muu viritys....MIKÄ?
1. Buttons. The part (what is it in English?) where the buttonholes are supposed to be is garter stitch, so it's not too tight - maybe the buttons could just go through? How will it work in real life? Will the nearest yarns wear out? And the yarn tends to split... (this was the original plan).
2. Some sort of buckles or clasps. The kind the Estonian gardigans often have. Where could I find them?
3. Something else....WHAT?