Toiset ne keksii kaikenlaisia, mielettömän upeita huiveja itse. Minä vaan väkerrän muiden perässä valmiista ohjeesta. Mutta nautin joka hetkestä! Rakastan pitsien neulomista. Mitä pienemmät puikot ja ohuempi lanka sen parempi. Nyt oli kylläkin puikot 5,5 mm ja lankana Novitan Butterfly jota meni 190g (ihan ensimmäinen kokemukseni ko. langasta ja tykkäsin yllättävänkin paljon). Koko pingotuksen jälkeen 190cm x 90 cm. Malli on Roosa Ullasta, vaikka tämä ei kyllä minkäänlaisten silmälasien läpi voi näyttää roosalta. Kuvissa aurinko mollottaa sen verran sujuvasti, että väri on hailakampi kuin oikeasti. Elävässä elämässä siis ihan tumman sininen. Lahjaksi menee, naapurin tytölle rippilahjaksi joskus tässä elokuun alussa.... Saas nähdä mitä tykkää, kun perhe ei tosiaankaan ole käsityöihmisiä. Mutta toisaalta arvostavat kyllä itsetehtyä. Ja mallineule oli tosi ihanaa tehdä. Nopea oppia ulkoa, mutta ei kuitenkaan liian helppo, jotta olisi alkanut tuntua puuduttavalta.

Others are able to create their own beautiful patterns themselves. I just follow their patterns, but I'm enjoying every moment. I do love knitting lace. The smaller the needles and the thinner the yarn, the better. This time I had 5,5 mm needles, and Novita Butterfly as yarn. The size of the scarf after blocking 190 x 90 cm. The pattern is from the Finnish webknitting magazine Ulla and the name of the scarf is Roosa. In the pictures the sun is shining so powerfully that the colour doesn't look excatly right, it should be much darker blue. This will a confirmation present for my next door neigbour's daughter.

Klikkaa isommaksi. Click to enlarge.

th_roosa001.jpg   th_roosa002.jpg   th_roosa003.jpg  

Seuraavaksi ohjelmassa joko a) hihanlyhennystä (ei huvita) b) neulomista (JOO!) c) kaavojen piirtämistä (ei huvita, mutta ompeleminen huvittaisi, mutta ilman kaavoja on paha ommella meikäläisen taidoilla) d) kutomista (no, joo) e) haaveilua ja netissä harhailua uusien mallien perässä (JOO!)

Tai oikeastaan tiedän jo mitä haluaisin seuraavaksi:

- Ullasta lainesukat ja vauvan kypärämyssy kaverin pojalle (mennään kyläilemään ensiviikolla).
- Joku taivaallisen ihana ja ohut pitsihuivi muuten vaan, kunhan ensin ostaisin sitä kuuluisaa merinosilkkiä.
- Modasta (uusimmasta) malli 13, se bolero, tosin ehkä vähän pitemmillä hihoilla. Lankaa tai väriä en ole vielä miettinyt.
- Viime talvisista koolaidatuista punaisista lapaset tms. Pitäisi testata värinkestävyyttä, kun se tuntuu olevan useammassakin blogissa murheen aihe. Oranssit koolaid-sukkani olen pessyt koneessa 40 asteessa useamman kerran, eikä väri ole haalistunut yhtään. Voisiko olla ensikertalaisen säkää?

AI NIIN! Interweave Knits:n kesänumero ei vieläkään ole ehtinyt Keski-Suomeen. Sähköpostikeskustelun seurauksena he lupasivat lähettää sen uudestaan viime viikolla. Tänään tuli kuitenkin toisenlaista etanapostia heiltä:" Uudista tilauksesi edullisesti seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Vain uskollisille lukijoille." Ja pyhät pihlajanmarjat!!! Uskollinen - eka lehtikään ei ole vielä tullut!