Mokailua osa x. Se pitsijakku, jonka kanssa olen tuskaillut. Epämääräinen tunne, että kaikki ei ole niin kuin pitää. Nyt, hieman jälkeen kainaloiden sain sovitettua sitä kunnolla ja kun sitä pitsineuletta on nyt reilummin, laskin myös tiheydet uudemman kerran.

540340.jpg

Tästä siis lähdettiin liikkeeseen. Salama vaalentaa väriä aika paljon. Tumma oliivi olisi oikeampi määritelmä. Ihan ok, näyttää ihan kietaisujakulta. Mutta pieni, vaikka työn ympärysmitta on 120cm. Mittailin ja pohdin. Mittailin uudelleen. Tiheys ei heitä silmukoiden puolesta yhtään ja kerroksetkin vain kahdella. Mittailin ja laskin senttejä ja tutkin ohjetta. Ja päädyin tähän:

540341.jpg

Olen taas ollut harvinaisen tyhmä :) Ohjeessa on perinteiseen tapaan kaavakuva puolikkaasta jakusta, jossa on senttimitat. Takakappale siis 25cm ja etu samat 25cm. Olin kertonut kaiken kahdella (kokonainen takakappale ja kaksi etukappaletta) ja saanut ohjeen mukaisen vartalon ympäryksen eli 100cm. Mutta hei haloo!!! Tämähän on kietaisujakku! Eli etukappaleet peittävät koko etumuksen.... Eli koko työn mitta pitäisikin olla 150cm.... Niinpä purin yläosan ja teen tuota poikittaista pitsiä kaksi kuviota lisää.

Jostain ihan käsittämättömästä syystä purkaminen ei vielä ole harmittanut yhtään. Kummallista.