Edit ma klo 16.39: Linkki korjattu - kiitos Hanna!

Tai parikin yllätystä.

1136568.jpg

Tämän neulomisen lomassa tänään sain todeta, että joko uuni hajoaa kohta tai sitten en enää osaa leipoa pipareita. Hedelmäkakut onnistuivat enemmän kuin hyvin. Maistuu niiiiiin hyvältä, että tällä menolla joudun vielä ensi viikonloppuna leipomaan yhden lisää. Ja Mamma ei ole vielä kommentoinut kakkuja. Mutta sen sijaan muuta. Perjantaina puhelimessa hän siis ilmoitti, ettei lähde jouluna mihinkään kotoa. Ihan selvästi. No, eilen hän kävi isää katsomassa sairaalassa isän serkun vaimon kanssa. Ja oli kertonut ummet ja lammet kuinka hän jouluna tulee minun luokseni! Pistin veljen soittamaan ja selittämään, että tarkoitus oli vain mennä veljen luokse - puolet lyhyempi matka. En siis vieläkään osaa sanoa mitä teen jouluaattona ;)

Piparit taas menivät pipariksi. Moka nro 1. Juokseva margariini ei ole sama asia kuin voi. Eli taikina ei jähmettynyt.... 2. Perunajauhot loppuivat kesken. No, korvasin vehnäjauhoilla. Koska taikina tarttui aika sirpakasti kiinni pöytään, en voinut tehdä ohuita pipareita (ja piparien pitää olla ohuita). 3. uuni teki mitä tykkäsi. Jätti etumaiset vaaleiksi, poltti takimmaiset. Ei kiva. No, ehkä niistä kuitenkin löytyy sen verran syötäviä kappaleita, että ei tarvitse uusia tehdä ennen kuin vuoden päästä.

Yllätys, yllätys kissat eivät (pahemmin) häirinneet piparitehdasta. Ei voi siis syyttää niitäkään ;) Mietin asiaa jo etukäteen ja ajoitin leipomisen kattien päiväunien aikaan. Ennen aloittamista vielä leikitin ja leikitin kunnes olivat ihan naatteja. Sain olla suhteellisen rauhassa.

Piparimuotteja etsiessä tuli aloitettua keittiön ison kaapin raivaus. Se kaappi on tätä nykyä se hätäpiilo, jonne tungetaan kaikki kissojen potentiaalisesti syötäväksi kuvittelema roina piiloon. Kaapista löytyi niin monta kerää lankoja, joista ei ole mitään hajua, olenko muistanut raportoida 10%:iin vai en. Taitaisi olla helpointa myöntää olevansa lanka-addikti ja luopua projektista...

1136564.jpg

Ohje: Baby Surprise Jacket (ohje tilattu Garnkorgen:sta)
Lanka: Nalle - viininpunaista ja punaista Coloria, 87g
Puikot: 3mm

Ei tämä varmaan kenellekkään oikeasti päälle mahdu (tiedän kyllä yhden maailmaan tulevan pikkutyttövauvelin, mutta hänelle ei ainaskaan, jos tulee yhtään vanhempiinsa ja veljeensä), eikä ollut ketään mielessä tätä tehdessä, mutta halusin vain uteliaisuudesta testata ohjeen. Prosessineuloja? KYLLÄ!

Ja ohje on.... uskomaton. Takuulla ensimmäinen kerta minun neulojan urallani, kun ainaoikea ei tuntunut tylsältä. Se miten kavennukset ja levennykset vaikuttivat takin muotoon oli käsittämättömän mielenkiintoista seurattavaa. Suurin piirtein joka toisella kerroksella piti aina levittää työ syliin ja tutkailla muotoa - ihan kuin se nyt niin nopeasti mihinkään olisi muuttunut... Yläsaumat (nuo olkien ja käsivarsien päällä olevat työn ainoat saumat) päättelin kolmen puikon metodilla. Napit taidan ommella vielä uusiksi punaisella langalla. Pakko tehdä joskus uudestaan. Aikuisen versio houkuttelisi, mutta se työ varmaan painaisi aika paljon sylissä loppuvaiheessa. Nerokas!

1136565.jpg

Epäselvä kun yritin saada värejä oikeiksi ilman salamaa. Työ siis aloitettiin ylhäältä takaa ja samalla kertaa tulivat myös hihansuut. Hihansuut saatiin kääntymään kokonaisiksi hihoiksi ovelasti sijoitetuilla kavennuksilla. Kun hihat olivat valmiit, aloitettiin kavennusten kohdalla levennykset, jotka näkyvät tuossa edessä. Kertakaikkisen nerokas ohje!