Mistäs aloittaisin? Kamera unohtui kotiin, mutta Pirkolla oli ja varmaan sinne ilmestyy päivitys tässä joskus. Siis aamulla aikaisin auton nokka kohti Hämettä ja matkalla poimimme Pirkon mukaan. Suomen Alpakkayhdistyksen kehruukurssi. Jännitin ja pelkäsin olevani ainoa todellinen vasta-alkaja, mutta onneksi oli muitakin. Kuulimme hieman kehräyksen historiasta, hitusen eri kuiduista, ennen kaikkea hipelöimme ihku-pihku alpakkaa (kuitua, eläimetkin kävimme katsastamassa, mutta oli parempi pysyä pienen matkan päässä, yksi nimittäin onnistui sylkäisemään), tutkimme karstakoneita ja jopa sähkörukkia.

Ahaaelämys nro 1. Nyt osaan karstata oikein! Ja tiedän missä olen mokannut. En ole tajunnut vedellä tarpeeksi pitkiä vetoja, jolloin kuidut ovat taittuneet kaksin kerroin ja sotkeutuneet.

Ahaaelämys nro 2. Värttinällä kehrääminenhän onkin helppoa! Kyllä se on tähänkin mennessä jotenkin onnistunut, mutta nyt siihen löytyi mukava rytmi.

Ahaaelämys nro 3. Vanha ja rakas perintörukkini on esteettinen esine. VAIN esteettinen esine, ei käyttövehje. Eli yksikään asiantuntija, opettajamme Sari Varilo, ei saanut sillä lankaa aikaiseksi. Vika ei siis olekaan minussa :)  Kaikki antoivat yhdessä tuumin minulle luvan hommata uuden rukin!!! Mukavinta ehkä olikin testailla muiden rukkeja, vanhoja ja moderneja. Ashfordin Joy oli kevyt ja sutjakka polkea, mutta Louetin S45 (Pirkon) oli täysosuma. Jotenkin tuo kahden polkimen systeemi tuntui heti kotoiselta ja ihanalta!

Kotimatka sujui hyvin tehokkaasti uusia oppeja päässä pyöritellen, rukkivalintaa pohtien. Menomatkalla neuloin vähän, mutta tullessa tuntui, että pää halkeaa jos vielä neulomaan rupean. Kumpi? S45 - jota siis pääsin kokeilemaan ja joka ihastutti myös kompaktilla ilmeellään, vai Victoria jota en ole kokeillut, mutta jolla olisi vähän vähemmän hintaa. Pitänee maanantaina soitella suomalaiselle jälleenmyyjälle ja kysellä.

Mutta kiva, suorastaan riemastuttava päivä! Onneksi minut puhuttiin ympäri!

PS. Katit olivat muuten olleet nätisti, mutta se pienempi joulukaktus, joka on tähän mennessä saanut olla rauhassa (siinä kun ei ole nuppuja mitä syödä), oli tiputettua ja mullat levitelty erittäin tehokkaasti ympäri olkkaria...