Kyllä kunnon yöunet tekevät ihmeitä!!! Olen ollut shoppailemassa (ei lankaa!), shoppailun seurauksena sisustanut (ihan pienimuotoisesti) ja olisin jopa leikannut nurmikon (lue: niityn) takapihalta, mutta kone ei suostunut käynnistymään.

Mitään erityistä ostostarvetta ei ollut, mutta löysin yhdet pikkukissalle sopivat valjaat (meillä on yhdet sopivat Juulian perintönä, toiset ovat isot ja jotenkin huonot), eli tänään tehtiinkin sitten piiiiitkä lenkki. Ja syötiin sen jälkeen ihan sikana. Takapihalta löytyi muuten (ruohonleikkuuta yrittäessä) hiiren tai myyrän (en halunnut katsoa liian tarkkaan kumman) pää ja suolet - muut osat on nähtävästi joku syönyt....

Ostoksilta löytyi myös uusia mattoja - kaksi samanlaista pikkuista vierekkäin - helppo pestä ja sopivat muuallekin huusholliin. Tein radikaalin ratkaisun ja heitin ikivanhan makkarin maton roskiin. Ja kaivoin samalla varastosta olkkariinkin "uuden" maton - siis semmoisen, jonka olen itse kutonut yo-keväänäni, mutta ei ole aikoihin ollut lattialla. Mutta nämä ovat ihan uudet:

885740.jpg

Eilen siis loin jälleen silmukoita. Jakkua tekisin, ja jos tämä joskus hamassa tulevaisuudessa valmistuu (vienee kauan), niin tämä on sitten varmaan yksi monimutkaisimmista tekeleistäni. Sinänsä kiva, mielenkiintoinen, mutta hidas. Tuon kuvan oton jälkeen vaihdoin Addit bambupyöröihin, koska niissä on terävämpi kärki. Toisaalta, se terävämpi kärki halkoo helpommin lankaa, vaikka se myös nopeuttaa neulomista. Ja tietysti käsiala muuttui puikkojen myötä. Joten koko aloitus, noin 6 senttiä, on otettu irti puikoilta, purettu ja aloitettu uusiksi kokoa pienempänä. Ja aloituksesta tein nyt tarkoituksellisen löysän, sillä tuon ekan version alareuna oli sen verran tiukka, että se sai tietyt kohdat (purse stitch?) kuviosta pussittamaan.

885673.jpg

The first part of the text is just babbling about my shopping today (new carpets!) and how a good night's sleep makes wonders.

But yesterday I started a new knitting. After the pic was taken, I changed from Addi to bamboo. It has a sharper tip, which speeds up the knitting, but also splits the yarn. And of course my "hand writing" is different on different needles. So, a moment ago, I frogged it all and started again, a smaller size. This time I tried to cast on really loosely, so that the edge would be strechy. The edge of the first start was too tight and caused bagginess in some parts of the pattern (purse stitch).

SP11 is under way. I'm waiting impatiently when my first package will reach its destination - I just want to see what she'll like it. And for my own SP, I've finally managed to create an Amazon wish list (see the left bar on this site). Please, don't feel obliged to get me something from the list, and if you do, I'd be really pleased with a used book as well (as long as it's tidy). But every package I get, no matter what's in there, is like Christmas!

P...!!! Ostin myös kukan (uhkarohkeaa, tiedän), sellaisen ananaksen, oli niin kaunis. Kotona sijoittelin sen kukkatelineeseen, johon katit eivät kovin helposti pääse. Äsken kuului kamala kolaus - nähtävästi hätä keinot keksii: jos ei pääse, kaadetaan. Eli lattia täynnä multaa. No, oli siellä tänään puolukka-aprikoosipiirakkaakin, kun meinasin kompastua kissaan...