Nyt olen kotona ja yrittänyt epätoivoisesti yksikätistä ja jopa kädetöntä kuvausta salamalla ja ilman Keski-Suomen syksyisessä iltahämärässä.

Viimeisin rakkauteni on Dropsin Alpaca. Taivaallisen pehmää ja suloista - tätä pitää ehdottomasti saada lisää ja paljon! Myös erittäin miellyttävää neulottavaa, vaikka puikot oli luokkaa cocktailtikut, ei mitään ongelmia. Päinvastoin. Epäilen kehittäneeni uuden riippuvuussuhteen - tai muokanneeni entisiä.

Näitä on pari - pakollinen todistusaineistokuva.

202055.jpg

Ohje: Vanalinn Gloves (A Gathering of Lace -kirjasta - jälleen kerran, rakastan tätä kirjaa!!!)
Lanka: Drops Alpaca, väri 6309 (50g, 180m)
Langan kulutus: 54g (eli peukalo ja vajaa puolikas etusormi toisesta kerästä)
Puikot: 2 mm (ja piakkoin ehkä omistan vieläkin ohuempia tikkuja!)
Väri osuu ehkä parhaiten kohdalleen tämän salaman ylivalottaman kuvan alalaidassa...

202056.jpg

202057.jpg

202058.jpg

Jostain käsittämättömästä syystä olen aina kuvitellut, luullut ja uskonut, että sormikkaiden neulominen on henkimaailman asia - jotain hirvittävän vaikeaa ja monimutkaista ja vaatii ziljoona puikkoa, jotka muodostavat lähiympäristöä ikävästi tökkivän viidakon. EHEI! Olen ollut väärässä koko ikäni. Tämä oli helppoa. Vaikein kohta oli ihan ensimmäinen kerros, kun oli niin ohutta lankaa ja ohuet puikot. Sitten sujui kuin tanssi. Tietenkään en voinut orjallisesti noudattaa ohjetta. Minun sormikkaissani on 2o 2n resori, koska tykkään siitä enemmän kuin 1o 1n. Tästä johtuen silmukoita on yksi vähemmän (tämän unohtaminen aiheutti vainoharhaisuuskohtauksen etusormea (viimeinen sormista ennen peukaloa) kavennellessa, kun en mitenkään saanut silmukkamäärää täsmäämään ohjeeseen, enkä kuitenkaan löytänyt yhtään tippunutta silmukkaa). Lanka on pehmeää ja suloista, tosi kivaa neulottavaa. Ohjeen oppi tosi nopeasti ulkoa, mutta kuitenkin mielenkiinto pysyi kivasti yllä koko ajan. Ja nyt minulla on kerrankin sormikkaat, joissa pikkusormessa ei ole puolta metriä tyhjää.... :)

nimim. inhoan nahkahanskoja

Vastauksia:

Villapallo: Marianhuivissa on lankana Lorna's Laces - sukkalankaa (väri GetKnitted, puikot 3½) ja ohje on My So Called Scarf. Äärimmäisen helppo mutta kaunis ja sopii mielestäni hyvin kirjaville langoillekin. Se kummallinen keltainen ristikko huivissa johtui ihan langan omapäisestä käyttäytymisestä. Se vain jotenkin kummallisesti muodostui - en tiedä miten ja miksi... Kiitos kaunis kehuista :)

Tupu: Joo, välillä minäkin käytän lapsityövoimaa sanakokeiden tarkistamisessa, mutta välillä haluan tarkistaa itse. Tuppaavat nuo yläkoulun ja varsinkin lukion sanikset olemaan vähän liian monimutkaisia tarkistettavia.

Sannero ja muut nalluraisten ystävät! TaijaK oli löytänyt puikonpäänalleja Menitasta.