Vastauksia.

PirjoP. olen tehnyt pitsisukkiin (joiden malli ei siis ole omani, vaan mummolta opittu, ja mummo oppinut ties mistä) vaihtelevasti erilaisia kärkikavennuksia mielen mukaan. Useimmiten perinteisen kavennuksen eli joka puikon lopussa kaksi viimeistä oikein yhteen (tai minun tapauksessani 2. ja 3. viimeinen) tai sitten ns. lapaskavennuksen (en tosiaankaan tiedä virallisia nimiä mutta se missä on ylivetokav. 1. puikon alussa, 2 oik.yht. toisen puikon lopussa, ylivetokav. 3. alussa ja 2 oik.yht. neljännen lopussa - tai jotain sinnepäin....nukkumaanmenoaika tällaiselle maailman iltaunisimmalle meni jo...).

Eusu - laukun hahtuvaa en ole itse värjännyt, vaan ostanut valmiina Petäjäveden Piikusta. Mutta neuloessani otin yhden säikeen yksivärisestä harmaasta kiekosta ja yhden kirjavasta (väri vaihtuu vähitellen, kauniisti). Sopivat mielestäni hyvin yhteen.

49597.jpg

Tässä parempi kuva tänään pihalla - lapion varsi esittää meikäläisen olkaa... Työn paino muuten näin valmiina ja kuivana on 235g - noin suurin piirtein.

49600.jpg

Lisäsin aamulla napin. Ja kassi oli jo heti tänään koekäytössä - toimii hyvin! Ja seuraava kassi, tosin ei hahtuvasta, on jo aloitettu tänään, himpun verran. Tähän ikään mennessä ainoa kassi, jonka olen itse tehnyt on se ala-asteella tehty perinteinen jumppakassi - keltainen ja kadonnut vuosien saatossa. Nyt on aika mahoton kassiboomi menossa.