Eilen oli siis suunnitelma a: patalappuja huovuttamalla. Ei onnistunut. Liian paksua lankaa ja liian paksuja puikkoja. Ei inspiroinut, eikä vaan toiminut.

Oli myös suunnitelma b: huovutus menee syystä tai toisesta pieleen ja tehdään pannunalusia. Ei onnistunut koska en ikinä päässyt huovutusvaiheeseen.

Kehiteltiin suunnitelma c: huovutetaan, jää silti liian isoksi, leikelleen paloiksi ja käytetään jossain..... Ei onnistunut - ks. edellinen kohta.

Kaivettiin esiin virkkuukoukku ja itsepäisesti jatkettiin kokeiluja. Lanka on niin ihanaa, ettei voi luovuttaa. Joka toisella kerroksella suunnitelma vaihtui, mutta jotain saatiin valmiiksi asti.

205097.jpg

Tässä salaman kera otettu kuva, värit lähestulkoon oikein. Elävässä elämässä ehkä hieman tummemmat ja loistavammat. Täyteläisemmät.

205098.jpg

Ei siis harmaata, vaan tummaa sammalen viheriää. Mutta kiinnityssysteemi. Punottu ja kiinni ommeltu lenksu. Ja huovutettu pallo napin tms. sijasta. Ei huovuttunut käsipelillä oikein tehokkaasti (tai minä olin liian hidas, laiska ja kärsimätön) joten loppupeleissä käytin huovutusneulaa apuna.

205099.jpg

205100.jpg

Ihanan paksu ja suloinen - en huovuta ollenkaan, luotan, että huovuttuu normaalikäytössä sen verran, ettei veny kamalasti (on tosin jo nyt aikamoisen paksu ja venymätön). Punottu olkanauha on tällä hetkellä himpun liian lyhyt, mutta se venyy kuitenkin sopivasti. Vuorta en tapani mukaan jaksa laittaa....

Ohje: omasta päästä
Lanka: Bulky Lopi (pure new wool, 100g / 60 m)
Koukku: 8
Langan kulutus: 157g

Ajattelin lahjaksi, mutta en taida haluta/osata luopua...on niin ihanat värit...sopisi mulle syyslaukuksi....tosin ei käy toppatakin väriin (sen reilun vuoden vanhan - vanhemman (vuodelta -95) väriin kävisi upeasti)....ei ole matsaavia pipoa/huivia, lapasia....