Kuinka kauan yksi neuloja tarvitsee aikaa farkkujen lahkeiden lyhentämiseen?

Kauan.

Farkut ostetaan - tarpeeseen, ihan nyt heti saatava käyttöön. Mennään kotiin. Unohdetaan housut johonkin näkyvälle paikalle - lyhennän ihan just kohta. Viikon tai parin päästä siirretään kaappiin - lyhennän ensi viikonloppuna. Jossain vaiheessa unohdetaan koko homma. Seuraavassa vaatekaappien suursiivouksessa törmätään housuihin, sovitetaan, todetaan yhä hyviksi ja päätetään palata kohtaan lyhennetään ensi viikonloppuna. Unohdetaan, siirretään kaappiin ja toistetaan tätä kehää riittävän monta kertaa.

Kunnes se akuutti tarve iskee pahasti. Tukholmassa ei kehtaa näyttäytyä kulahtaneissa farkuissa. Parin viikon ajan hysteeristä etsintää, housuja ei löydy. Melkein jo ostetaan uudet, mutta päätetään kaivaa vielä vähän kaappeja. Ne löytyvät!!! Ja mikä kummallisinta, ne ovat yhä sopivat lahkeita lukuunottamatta. Eilen illalla sovittelin ja mallailin ja nuppineuloitin. Mutta en jaksanut vielä kaivaa ompelukonetta. Äsken (lähteä pitää kolmen vartin päästä), vihdoin sain lyhennettyä. Hyvät housut!

Ja aikaa meni.....Yksi vuosi, yhdeksän kuukautta ja kaksi ja puoli viikkoa. Kyllä.

981524.jpg

Seuraavaksi on pakko saada Pikistä kuvia.

Magic Loop -tekniikka ei ole minua varten. En tykkää siitä kun sitä pitkää siimahäntää pitää vetää ja siirtää. Se varmaan myös vaikuttaa, että pitkissä Addeissa on yksi luistamaton kohta - joku riiviö kävi kokeilemassa hampaitaan ja sitten piti vähän hiekkapaperoida. Mutta siirsin äsken hihojen silmukat sukkapuikoille. Reissuun lähtee kuitenkin jotain ihan muuta - ohje, puikot ja aloittamaton kerä.