Pirjo, kansainvälisiä vaihtoja löytyy ihan suomalaisia blogeja lukemalla, monet kertovat ilmoittautuneensa milloin mihinkin. Sitten on ihan sivusto, jossa kerrotaan mitä on meneillään. Kielitaidon ei tarvitse olla briljantti ja täydellinen, riittää kun ymmärtää ja saa itsensä ymmärretyksi - lupaan auttaa apua tarvitsevia. Ja sitäpaitsi, kulttuurierot tuntuvat aiheuttavan enemmän ongelmia kuin itse kielitaito...

Ixulle täytyy tunnustaa, että ei se jääkaapin ovi ehkä ihan lähiaikoina tipahda, mutta sukulaiset aina vaan kommentoi (harvoin) käydessään noilla sanoilla. Muutaman magneetin olen lahjoittanut pois ja pari on hajonnut. Mutta, Makepeacen toivomuksesta aloitan nyt elämäni ihka ensimmäisen kerran meemin: näytä meille jääkaappisi ovi!

1129534.jpg

Vasen on jääkaappi, siinä on tärkeimmät sarjikset (lähinnä Haraldia ja Wagneria), muutama postikortti, jotka ovat jo melkein likaisia kun ovat muuttaneet mukanani parikymmentä vuotta. Oikea on pakastin ja siinä runoutta. Pakko sijoittaa noin ylös, muuten kiinnostaa liikaa kissoja.

Joulukorttitehdas on lievästi sanottuna köhinyt tänä vuonna. Ensimmäinen versio ei toiminut. Tai olisi ehkä toiminut, mutta olisi ollut liian työläs (joulukorttien on oltava nopea tehdä) ja olisi vaatinut hieman kehittelyä. Toinen versio onnistui. Ihan hirveästi kiitoksia Teijalle sormivärivinkistä ja Makepeacelle huopalumitähtiTiimarivinkistä! Nämä maailman yksinkertaisimmat kortit - en vaan kertakaikkiaan tykkää krumeluurista - ovat teidän tekeleitänne ;) No, myönnetään, oli mulla kaksi erittäin aktiivista apuria. Tuloksena meillä on Pikillä valkoisia viiksikarvoa, Indyllä korvassa valkoista ja pöytäliina pesussa (teemuki kaadettiin) ja vaikka mitä.

1129536.jpg

Kukahan nuo kortit kirjoittaisi? Ja veisi huomenna postiin... Ja JYV-paketti on ehdottomasti paketoitava tänään!