Tättähäärä on takaisin. Ja väsynyt. Tässä pikaraportti, huomenna kuvia ja perusteellisempaa. Loppujen lopuksi, pähkäiltyäni ja pohdittuani, lähdin aamulla ensin Tuuriin ja Keskiselle. Siellä pikapysäys. Sitten Kauhavalle. Miksi ihmeessä muuten Lapuallaei missään tienviitassa lue "Kauhava"? Minun, tyhmän punapään, piti tajuta että Kauhavalle haluavan pitää mennä jonkun Uusikaarlepyyn suuntaan.... Sama ongelma toistuu joka puolella Suomea: tienviitoissa ei ole lähintä paikkakuntaa (koska kaikki paikalliset tietävät sen) vaan joku ufo jostain tuhannen kilsan päästä. Kauhavalle löysin ja Kangas-aitta tuli tutkituksi. Sitten tukka putkella etelään. Jätskipysäkki Seinäjoella ja löysin sitten vihdoin Tapion kaupankin. Tosi mukavaa ja liian paljon valinnanvaraa... Sieltä Ikaalisiin, missä kaverini oli lastensa kanssa. Yö juoruilua ja päivä molskintaa altaissa. Iltapäivällä Tampereelle, jossa en enää jaksanut ajatella lankoja (ja lankakaupat ei niin myöhään ole edes auki), joten vain Akateeminen ja Stocka. Ja sitten älytöntä vauhtia kotiin. Älytöntä siksi, että Mänttään asti oli joku koko ajan tukkeena, vasta sitten pääsin vauhtiin. Mutta huomenna kuvaan ostokseni ja kertoilen enemmän. 

Marika: Tilkkutöiden perusteet ja ideat on kierrekantinen (kätevää) aikalailla perusteellinen opus. Alussa neuvotaan ihan alkeita kuvien kera, värien sommittelua, tikkausta, työvälineitä, kaikkea. Ja kirjassa on sata erilaista blokkia. Itse en ole vieläkään ehtinyt tehdä tästä muuta kuin pari pannulappua - Tapion kaupassa kauppias kyllä lupasi yrittää tilata jostain lisää aikaa myyntiin.... ;) Selkeä ja perusteellinen.

VAIHTOHUIVI oli saapunut minun poissaollessani. Ja siitäkään en nyt jaksa ottaa kuvaa, kun kamerakin on jossain kassin pohjalla. Pehmoinen, suloinen ja oikean värinen!

ps. Avasin RSS-lukijan. Se näyttää automaattisesti päivittyneet blogit ja uusien/muokattujen kirjoitusten lukumäärän: 190.....