Kadonneen puikon metsästys -blogista bongasin seuraava meemin:

Mene Wikipedian nettisivuille ja etsi syntymäpäiväsi (esim. 9. tammikuuta). Etsi kolme tapahtumaa, jotka tapahtuivat kyseisenä päivänä sekä kolme syntymää, kolme kuolemaa ja kaikki juhlapäivät. Tämän jälkeen haasta 2 kaveriasi samaan urakkaan.

En haasta ketään, halukkaat poimikoot matkaansa. Sen tiesin jo etukäteen, että Agatha Christie kuoli syntymäpäivänäni eli 12.1.

Tapahtumia:
1528 - Kustaa Vaasa kruunattiin Ruotsin kuninkaaksi (oli ollut kuninkaana jo vuosia).
1966 - Televisiosarja Batmanin ensi-ilta Yhdysvalloissa
1992 - Vuoden 1968 elokuvassa 2001: Avaruusseikkailu kuvitteellinen tietokone HAL 9000 käynnistettiin tänä päivänä.

(Jotain mielenkiintoni kohteista kertonee se, että tuo viimeinen oli tosi hauska juttu ja sillä pitää kiusata yhtä työkaveria...)

Syntyneitä:
1876 - Jack London, kirjailija (k. 1916)
1893 - Hermann Göring, natsijohtaja (k. 1946)
1924 - Matti Kassila, elokuvaohjaaja

(Porukkaan mahtui yllättävän monta hiihtäjää ja jääkiekkoilijaa...inhoan kumpaakin!)

Kuolleita:
1665 - Pierre de Fermat, matemaatikko ja lakimies
1976 - Agatha Christie, kirjailija
1996 - Rauni Luoma, näyttelijä (s. 1911)

Juhlapäiviä ei ole yhtään, vaikka joskus silloin lapsena Loppiainen sattui joskus minun synttärikseni (ennenkuin se palautettiin muinaiselle paikalleen).

Tämä oli hauska näin historiasta innostuneelle ihmiselle. Nyt luen teidän päivityksenne loppuun, mässytän jätskiauton ostoksia hieman ja majoitun sohvalle lukemaan lukujärjestysohjelman käyttöohjeita. Luen myös ykkösten aineet ja sitten neulon loppuillan. HALUAN saada tuon pakollisen työn pois käsistä jotta voin alottaa jotain uutta. Jos aloitan Kirin tarvitsen myös jotain iisiä keskiviikon opekokousta ajatellen...