Ensin modernia teknistä kulttuuria koko päivä Jkylässä. Pedanetin järjestämä CSS-koulutus  - ehkä minäkin opin luomaan upeita blogipoh...eikun, peda.net-veräjiä koululle.

Sitten tuhatta ja sataa kotiin Keuruulle. Ruokaa kitaan. Ja elokuviin. Iiris film festival, joka alkaa virallisesti huomenna Jkylässä, oli tänään viimeistä päivää maakuntakiertueella ja täällä meillä. Elokuvana oli Paris, je t'aime (traileri). Etukäteen pelkäsin, että nuukahtaisin ja nukahtaisin pitkän päivän jälkeen, mutta ei hätää! Kertaakaan en katsonut kelloa tai miettinyt, että kestääpäs. Ainoastaan palelin (tajusivat laittaa lämpöpuhaltimen päälle vasta kun kiskoin takkia niskaan kesken leffan) ja peffa puutui (Keuruulla elokuvia katsotaan vanhassa työväen talossa... Tai onhan tuo Haapamäen Suoja, mutta enpä ole siellä montaa kertaa käynyt).

18 lyhyttä tarinan pätkää, eri ohjaajat, eri näyttelijät, englanniksi ja ranskaksi sikin sokin. Upea, mahtava! Kaikki elokuvan eri tyylilajit hauskasti edustettuina. Hiukan rakkautta, surua, iloa, elämää, kauhua, riitoja, suudelmia, ruokaa, viiniä... Bongasin muuten lankakaupankin! Ja kamuni nauroi :) Tämä pitää ehdottomasti hommata dvd:nä, jotta voin pari pätkää näyttää oppilaillekin. Varsinkin se viimeinen - ranskan ääntämistä EI saa pelätä. Uskallus puhua on aina kielitaidossa se tärkein asia! Jätti tosi hyvälle tuulelle!

Nyt voi mennä puikottelemaan huivin loppuun, pähkäilemään mitä sukkalankaa tilaisi... ja haaveilemaan Ranskan matkasta.

527351.jpg

Kuva ajalta ennen digikameran omistamista, vuodelta 2003.

Arvatkaas montako meitä katsojia oli? Oikein arvanneiden kesken järjestetään taas pitkästä aikaa neuleaiheinen arvonta ehkä huomenna, viimeistään perjantaina.

EDIT: to klo 19.37: Oikea luku on jo tullut joten arvonta seis.