Kyllä SNY! Luovuuttani onnistuit ruokkimaan vallan erinomaisesti ja pääni on kihissyt ja kuhissut ja olen laskenut tuumia urakalla. Ja aloittanut neuleen varmaan kymmenen kertaa uudestaan.... Mutta nyt näyttää hyvälle. Paljoa en ole saanut aikaiseksi, koska eilen olin lapsenvahtina - tai siis lapsi nukkui, isi oli hummaamassa ja äiti meni jumppaan. Lapsi nukkui ja minä neuloin, mutta en tätä, vaan jotain helppoa ja toivottavasti nopeaa. Ja siitä pitäisi tulla ensimmäinen joululahja! Ja äidin tullessa kotiin piti sitten istua ja juoruta kunnolla.

My Finnish Secret Pal sent a sweaterful of yarn and a pattern for a raglan-sleeved upside down cardi. I've never ever knitted one like that before. So for the last few days I've been checking gauges, counting and recounting inches and centimetres (Oh, why can't the whole world have the same measuring systems) and knitting and frogging. But it has been fun and challenging!

Mutta tämä on enemmän kuin kiehtovaa. Kävin kommenttien neuvomana katsomassa Ullan ohjetta. Kyllä siitä sai vinkkien silmukkamääristä, mutta toisaalta siinä on kaula-aukko huomattavasti avarampi kuin mitä omaani haluan. Ja tällä kertaa todella tuntuu, että työ tekijäänsä opettaa. Jotenkin hahmottaa koko ajan, mitä oikeastaan tapahtuu - tosi kivaa! Ja koukuttavaa....

923054.jpg

Mallineule on yksi asia mikä on pohdituttanut ja aiheuttanut laskemia ja jopa purkamista. Eli halusin Vintage Socks-kirjasta Gentleman's Socks -sukista tutun salmiakkikuvion. Siis eihän se edes kauas näy noin tummassa langassa, mutta se pitää mielenkiinnon yllä - silkkaa sileää en jaksa koko takillista. Mutta välillä oli pakko harkita mallineuleen vaihtoa, koska yhtäkkiä tajusin, että raglaneissa silmukat lisääntyvät ja kuvio ei sitten välttämättä osu yksiin siellä hihan alla sivuissa.... Mutta sisäinen perfektionistini päätti ottaa lomaa ja anti mennä. Jos se ihan kamalasti häiritsee, niin voihan sitä tehdä sinne sivuihin ikään kuin valesauman parilla vierekkäisellä nurjalla silmukalla. Elämä Neulominen opettaa!

I just can't knit anything big with stocking stitch - too boring. So I had to try out the diamond of the Gentleman's Socks. It doesn't even show far in a dark yarn like this one, but it keeps me awake and interested. But suddenly I realized that the raglan sleeves cause the stitches to increase all the time, so when I reach the armpits, the pattern may not look good on the sides (where the seams would normally be).... But my inner perfectionist decided to take a day off. If, eventually it bothers me too much, I can make sort of fake seams with a couple of purl stitches. Time Knitting will tell!

Huomatkaa ihanat silmukkamerkit jotka sain Johannalta! I got the lovely stitch markers from a friend!

923057.jpg

Neulojan kissa. Tekivät ryöstöretken siihen ainoaan lankaan (Paksumpi Pirkka - Kaislakertun jämät) joka ei ole muovilaatikossa tai lipastossa. Tyhmyrit eivät onneksi osaa vieläkään oma-aloitteisesti avata kaappien ovia (vaikkei niissä ole minkäänlaisia lukkoja tms.). Tällä kertaa ovi oli auki minun jäljiltäni.

Knitter's cat. The cats made a robbery into the only yarn stash not in a plastic box or a drawer. The little silly boys still don't know how to open a cupboard door (even though there are no locks or anything). This time the door was open, as I had been looking for something to put on.

923058.jpg

Höh - taasko kuvataan. Eilen ei ollut kameraa sopivasti hollilla, mutta meinasin tikahtua nauruun. Pesin lattiat. Märällä lattialla oli kateista tooooosi hauskaa leikkiä Aku Ankkaa lammen jäällä :)

Blaah - pictures again. Yesterday I didn't have the camera close by, but I was laughing out loud. I washed the floors. And the cats loved to play Donald Duck on ice on the wet floors :)